Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:27 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat IJJ Constanta - Un jandarm din şase este donator de sânge

ro

16 Dec, 2010 20:03 4025 Marime text
donare.jpg150 de jandarmi ai Inspectoratului Judeţean Constanţa au donat sânge în acest an la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine, pentru completarea rezervelor, sau pentru ajutorarea victimelor unor accidente. În 2010, jandarmii s-au prezentat la Centrul Regional de Transfuzii fie individual, fie în urma unor apeluri umanitare.

Prima acţiune de acest gen în care au fost angrenaţi jandarmii constănţeni a avut loc în data de 06 martie 2008, când conducerea inspectoratului şi 50 de luptători au participat la o acţiune voluntară de donare de sânge.

diploma-donare.jpgDe atunci, jandarmii au participat la 14 acţiuni umanitare, în urma unor apeluri lansate de familiile unor victime ale accidentelor rutiere, sau de pacienţi supuşi unor intervenţii chirurgicale. Ultima acţiune de amploare s-a desfăşurat în perioada 23-24 noiembrie a.c., când jandarmii au venit în sprijinul familiei plutonierului major Sorin Ţeican, victimă a unui accident rutier, alături de băieţelul său în vârstă de 9 ani.

„Îi aşteptăm pe jandarmi să doneze sânge şi anul viitor", ne-a declarat joi, 16 decembrie, directorul Centrului Regional de Transfuzii, dr. Alina DOBROTĂ.

Jandarmii vor răspunde şi în 2011 apelurilor umanitare individuale, sau vor participa la campaniile organizate atât de Centrul Regional de Transfuzii Constanţa, cât şi de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii