Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:00 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ IJJ Constanta

ro

17 Feb, 2016 11:19 2073 Marime text
 
        I. Jandarmii în colaborare cu specialişti ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa desfăşoară activităţi de prevenire în instituţiile de învăţământ
         Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa alături de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa continuă activităţile de prevenire a comportamentelor de risc (violenţă, consum de tutun, alcool, droguri, ş.a.) în rândul adolescenţilor,  în cadrul unor proiecte încheiate între cele două instituţii şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa.
         Marţi 16 februarie a.c., pe parcursul a trei ore, maiorul Anca Daniel şi maiorul Ivan Răzvan din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, împreună cu doamna psiholog Lipan Carmen din cadrul C.P.E.C.A. Constanţa  au fost prezenţi alături de peste 100 elevi şi profesori din cadrul Colegiului Naţional de Arte Regina Maria din municipiul Constanţa.
         Temele abordate s-au referit la pericolele pe care le reprezintă consumul de alcool, tutun precum şi folosirea drogurilor.  Pe fondul prezentării unor filme tematice, tinerii au fost îndrumaţi să recunoască semnele unor consumatori de substanţe interzise, reprezentantul C.P.E.C.A. oferind în acelaşi timp şi sfaturi privind prevenirea consumului unor astfel de substanţe. De asemenea, adolescenţilor le-au fost prelucrate şi principalele  cauze care generează consumul de droguri în România precum şi efectele negative ale acestor substanţe.
          Totodată,  elevii s-au familiarizat cu ceea ce înseamnă Jandarmeria Română, iar     într-un cadru interactiv li s-au oferit răspunsuri la întrebările pe care  le-au adresat cu privire la istoricul, atribuţiile, misiunile Jandarmeriei, fiind informaţi şi cu privire la oferta educaţională a instituţiilor de învăţământ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pentru arma jandarmi.       
 
Reprezentaţii  Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa  au subliniat necesitatea adoptării unui comportament civic bazat pe respect reciproc, evitarea violenţei, dar au pus accent  şi pe aspecte legate de regimul răspunderii juridice a minorilor.
În plus, elevilor le-au fost prezentate principalele fapte cu caracter antisocial ce pot fi comise în incinta şi în zona adiacentă unităţilor şcolare, cauzele producerii acestora, dar şi sancţiunile prevăzute de lege în cazul săvârşirii unor astfel de fapte.
          Scopul acestor activităţi îl constituie prevenirea comportamentelor de risc la vârsta adolescenţei, prin oferirea de informaţii care să permită creşterea nivelului de educare şi conştientizare a tinerilor în vederea neînceperii consumului de droguri precum şi a adoptării unor comportamente prosociale.
          Astfel de activităţi s-au mai desfăşurat în perioada anterioară şi cu elevii din cadrul altor instituţii de învăţământ din judeţul Constanţa, atât în mediul urban cât şi în mediul rural.       
         Totodată, conducerile celor două instituţii au în vedere desfăşurarea unor astfel de activităţi şi în viitor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii