Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:52 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presa IPJ

ro

18 May, 2014 14:37 1056 Marime text
În seara zilei de 16 mai a.c., poliţiştii Secţiei 6 Rurală Cernavodă - Postul de Poliţie Saligny au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linie de urmăriţi şi mandate, ocazie cu care a fost depistat S. Ionuţ de 26 de ani, din Medgidia, posesor al Mandatului de Executare a Pedepsei cu Închisoarea emis de la data de 16.05.2014, prin care a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. În prezent bărbatul este depus în arestul IPJ Constanţa.
 
La aceiaşi dată, ora 22.25, poliţiştii şi jandarmii din Medgidia au surprins un minor 16 ani, în timp ce încerca să sustragă un capac de canalizare de pe strada Dezrobirii din municipiu. Prejudiciul cauzat a fost recuperat, celui în cauză fiindu-i întocmit dosar penal.
 
De asemenea, poliţiştii din Eforie au identificat, pe raza comunei Tuzla, pe  B. Robert de 22 de ani şi pe B. Gabi de 24 de ani. Tinerii sunt bănuiţi că ar fi comis un furt de cablu de la o societate comercială. În cauză s-a dispus reţinerea celor doi pe bază de ordonanţă, fiind prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa şi instanţei cu propunere de arestare preventivă, aceasta din urmă dispunând arestarea preventivă a celor doi pentru 30 zile.
 
Poliţiştii Secţiei 4 din Constanţa cercetează în stare de libertate o minoră  de 16 ani  din Constanţa, care, la data de 17 mai a.c., a încercat să sustragă articole de încălţăminte dintr-un centru comercial de pe raza secţiei.
Şi poliţiştii Secţiei 2 din Constanţa cercetează în stare de libertate pe A. Alexandru de 22 ani din Cumpăna care, la aceiaşi dată, a încercat să sustragă bunuri dintr-un centru comercial de pe raza secţiei.
 
În noaptea de 17.05.2014, peste 50 de poliţiştii ai Serviciului Rutier şi ai Biroului Rutier Constanţa împreună cu cei ai posturilor de poliţie au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia disciplinării conducătorilor auto, care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, fiind constatate 5 infracţiuni, dintre care două pentru conducere sub influenţa alcoolului şi trei pentru conducere fără permis. De asemenea, au fost aplicate 17 sancţiuni, au fost reţinute 9 permise de conducere, 7 pentru conducere sub influenţa alcoolului, unul pentru viteză neregulamentară şi unul pentru nerespectarea culorii semaforului, totodată fiind constatate şi opt alte abateri.
 
EXEMPLE:
C. Victor de 46 ani, din Constanţa, a condus un autoturism, pe strada Alimănişteanu din comuna Cumpăna, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, rezultatul fiind de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.
C. Sorin de 37, din satul Sinoe - judeţul Constanţa, a condus un autoturism, pe strada Năvodari din comuna Mihai Viteazu, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
La data de 17.05.2014, între orele 24.00 – 01.00, poliţiştii din Medgidia au organizat şi executat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor comise prin violenţă, ocazie cu care au fost legitimate 31 de persoane, au fost verificate 5 unităţi de alimentaţie publică, au fost conduse la sediul poliţiei, pentru verificări, 9 persoane, fiind aplicată şi o sancţiune contravenţională. De asemenea, cu această ocazie poliţiştii au identificat două persoane bănuite de comiterea unor furturi din auto.
Astfel, a fost soluţionat un furt din auto comis la data de 13.05.2014, pe strada Silozului din Medgidia, când un minor de 14 ani a sustras dintr-o autoutilitară 12 flacoane cu spumă poliuretanică, 80 euro, 20 de coroane slovace şi 631 de lei, prejudiciul total fiind de 1.200 lei. Cercetările se continuă în vederea recuperării prejudiciului, cu minorul în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
De asemenea, a fost identificat, pe bulevardul Independenţei din Medgidia, M. Gabriel, de 20 de ani. Acesta este bănuit de comiterea unui furt dintr-un alt autoturism comis în noaptea de 12.05.2014, când ar fi sustras un aparat de taxat de la un taxi. Prejudiciul de 2.500 de lei a fost recuperat integral, iar autorul este cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
 
Totodată, la aceiaşi dată, poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţiei Băneasa, între orele 14.00-16.00, au executat o acţiune pe linia prevenirii şi descoperirii infracţiunilor săvârşite la regimul circulaţiei rutiere pe raza oraşului, ocazie cu care au fost controlate 4 autovehicule, verificate 2 atelaje hipo, legitimate 6 persoane, fiind aplicate 3 sancţiuni contravenţionale la Legea 61/1991, în valoare totală de 3700 lei.
 
Poliţiştii Secţiei 4 Constanţa au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia respectării prevederilor Legii 12/1990, pe raza de competenţă, ocazie cu care au fost legitimate mai multe persoane, controlate societăţi comerciale, fiind aplicate 2 sancţiuni contravenţionale la Legea 12/1990R, în valoare totală de 1.000 lei, fiind confiscate peste 200 de ţigarete fără timbru.
 
La data de 16.05.2014, în intervalul orar 20.00 – 23.00, poliţiştii Secţiilor 1 şi 3 Constanţa împreună cu un echipaj din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi au organizat şi  desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor comise cu violenţă pe raza de competenţă, fiind aplicate 3 sancţiuni la Legea 61/1991, în valoare de 240 lei.
 
La data de 17 mai a.c., poliţiştii Secţiei 8 Rurală Băneasa au organizat şi executat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor comise la regimul circulaţiei, fiind controlate 34 de autovehicule, fiind aplicate 4 sancţiuni contravenţionale la O.U.G. 195/2002, în valoare de 1190 lei.
 
La aceiaşi dată, poliţiştii  din Murfatlar în cooperare cu poliţia locală au organizat şi executat o acţiune pe linia combaterii infracţiunilor comise cu violenţă, ocazie cu care au fost conduse, pentru verificări, la sediul poliţiei 7 persoane, au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale la Legea 61/1991R, în valoarea de  400 lei.

COMPARTIMENT INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii