Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:34 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita Bilanțul misiunilor zilnice

ro

03 Jun, 2024 14:42 354 Marime text
BULETIN  INFORMATIV
 
Activitatea pompierilor harghiteni din ultimele 72 de ore


Pompierii militari au acționat, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, pentru gestionarea celor 24 de solicitări primite din partea populației, ce au constat în acordarea măsurilor de prim ajutor și stingerea unui incendiu.
În perioada analizată, cazurile pentru acordarea măsurilor de prim ajutor au reprezentat cea mai mare pondere a misiunilor desfășurate de către salvatori, în urma cărora echipajele SMURD au asistat medical 23 de persoane aflate în dificultate.
Concomitent cu misiunile de prim ajutor, echipajele operative au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit, cel mai probabil, din cauza depozitării cenușii și a jarului nestins în apropierea materialelor combustibile, la o anexă (magazie), din orașul Bălan. La sosirea echipajelor de intervenție din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc/ Punct de Lucru Bălan, arderea se manifesta la un perete al anexei, pe o suprafață de aproximativ 4 mp, incediul fiind lichidat prompt, în limitele găsite.
În ceea ce privește avertizarea populației, în perioada de referință, au fost transmise 10 de mesaje RO-ALERT pentru informarea cetățenilor și luarea măsurilor de autoprotecție, care au semnalat prezența animalelor periculoase (urși), în localitățile Liban (2), Cristuru Secuiesc (2), Miercurea Ciuc (2), Bilbor (2) și Cechești (2).
Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență - fiipregatit.ro și aplicația mobilă DSU sunt instrumente esențiale pentru informarea și pregătirea cetățenilor în fața situațiilor de urgență.
Accesați acum www.fiipregatit.ro și descărcați, gratuit, aplicația de mobil DSU, din AppStore sau Google Play, pentru a afla mai multe informații privind modul de comportare înainte, în timpul și după producerea unei situații de urgență.
                                                   
 
 
   COMPARTIMENTUL INFORMARE
ŞI RELAŢII PUBLICE      
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii