Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:47 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Trimitere în judecată oameni de afaceri

ro

12 May, 2017 15:36 2161 Marime text
12 mai 2017
Nr. 476/VIII/3
COMUNICAT
 
În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 260/VIII/3 din 20 martie 2017, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj - Biroul Teritorial Baia Mare au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:   POP VASILE și POP MIHAI VASILE, la data faptelor administratori ai SC Mozigres Construct SRL Baia Mare, cu privire la săvârșirea infracțiunii de dare de mită în formă continuată.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 2013 – 2014, inculpații Pop Vasile și Pop Mihai – Vasile, în calitate de administratori ai SC Mozigres Construct SRL Baia Mare, i-au remis inculpatului Dragomirescu Petre Gabriel, la data faptelor expert I în cadrul ROMATSA RA București - Administrația Centrală – Direcția tehnică – Serviciul investiții, suma totală de 49.200 lei.
Această sumă de bani  a fost pretinsă și primită de acesta din urmă, ]n schimbul atribuirii, către firma oamenilor de afaceri, a unor lucrări privind renovări și amenajări interioare în spațiile aparținând Direcției Serviciilor de Navigație Aeriană Baia Mare, pentru buna derulare a contractelor și acceptarea la plată a unor situații de lucrări nereale, în condițiile în care toate facturile erau aprobate de către Romatsa RA – Administrația Centrală.
 
În cauză, s-a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra unui imobil ce aparține inculpatului Pop Mihai Vasile.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramureş, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.
 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție.
 
Amintim că, referitor la inculpatul DRAGOMIRESCU PETRE GABRIEL, în aceeași cauză, la data de 20 martie 2017, procurorii au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art.483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției a inculpatului, pentru infracțiunile de luare de mită în formă continuată și
participație improprie sub forma instigării la infracțiunea de spălare de bani (detalii în comunicat nr. 260 din 20 martie 2017).
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii