Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizii ale premierului Cîțu de eliberări și numiri în funcții. Una din decizii vizează o autoritate din Constanța

ro

09 Mar, 2021 02:53 5255 Marime text
  • Constantin Gheorghe a fost revocat din funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Autorității Competente de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (ACROPO), în locul său fiind numită Gabriela Dan.

În Monitorul Oficial al României Partea I numărul 204 a fost emisă decizia primului ministru Florin-Vasile Cîțu cu numărul 234 din 8 martie 2021 prin care Alina Pop este numită în funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

Totodată prin decizia 205 Claudiu-Sorin Roșu-Mareș a fost eliberat din funcția de secretar de stat la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale
 
De asemenea Florin Cîțu a semnat Decizia prin care Constantin Gheorghe a fost revocat din funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Autorității Competente de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (ACROPO), în locul său fiind numită Gabriela Dan.

O ultă decizie de ieri îl vizează pe Rareș Stelian Rusu care a fost numit în funcția de vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici.
 
Gabriela Dan a fost propusă de USR la conducerea Autorității de reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (ACROPO).

ACROPO are sediul la Constanța

Pentru acest post a candidat și constănțeanul Mădălin Cristea, de profesie navigator - șef mecanic.

ACROPO (foto sediul din Constanța) este condusă de un preşedinte cu rang de secretar de stat şi de doi vicepreşedinţi cu rang de subsecretar de stat, numiţi prin decizie a prim-ministrului pe o perioadă de 5 ani

Gabriela Dan este absolventă a Facultăţii de Geologie din Bucureşti, cu studii de masterat şi doctorat în Franţa, unde a emigrat în urmă cu mai mulți ani.

Are experienţă la cea mai mare companie de investigaţii marine din lume – Fugro -  unde a ocupat diverse posturi şi s-a implicat în proiecte internaţionale de infrastructură submarină (cabluri de telecomunicaţii, cabluri electrice, pipelines, FPSO, LNG, eoliene offshore, etc).
 
Potrivit legii, Autoritatea competentă de reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (ACROPO) are următoarele principale atribuţii:

a) evaluarea şi acceptarea rapoartelor privind pericolele majore, evaluarea notificărilor privind proiectarea şi evaluarea notificărilor privind operaţiunile la sondă sau operaţiunile combinate şi a altor astfel de documente care îi sunt prezentate;
b) supravegherea respectării dispoziţiilor legale de către operatori şi proprietari, inclusiv inspecţii, control, investigări şi măsuri de punere în aplicare;
c) consilierea altor autorităţi sau organisme, inclusiv a autorităţii semnatare a acordurilor petroliere, ANRM, pentru operaţiuni petroliere offshore;
d) elaborarea planurilor anuale externe de intervenție în situații de urgență, în conformitate cu prevederile legale.

În conformitate cu prevederile art. 8 alin.(14) din Legea nr.165/2016, ACROPO „este condusă de un preşedinte cu rang de secretar de stat şi de doi vicepreşedinţi cu rang de subsecretar de stat, numiţi prin decizie a prim-ministrului pe o perioadă de 5 ani”.

Sursa foto: ZIUA de Constanta
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii