Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:42 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constantin Chelaru trimis în judecată 24.11.2008

ro

24 Nov, 2008 21:40 1575 Marime text

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari au dispus trimiterea în judecată a inculpatului CHELARU CONSTANTIN, maior, şef Birou cercetare-documentare în cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni: abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcţionarul public a dobândit pentru altul un avantaj patrimonial, ori nepatrimonial; fals intelectual şi uz de fals, toate în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În cursul lunii noiembrie 2006, inculpatul maior Chelaru Constantin, în calitate de membru al comisiilor de concurs pentru ocuparea unor posturi de subofiţer operativ din sursă externă la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani, şi-a încălcat obligaţiile de serviciu şi a înlesnit admiterea, în mod fraudulos, a şapte candidaţi, care au fost favorizaţi la probele de evaluare a performanţelor fizice.

În concret, inculpatul a consemnat în documentele de concurs unele rezultate superioare evoluţiilor reale ale acestor candidaţi. În această modalitate, un număr de şase candidaţi au fost declaraţi respinşi pe nedrept.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii anticorupţie au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.I.R.A. - Direcţia Generală Anticorupţie.

Ca urmare a începerii urmăririi penale, inculpatul a fost suspendat din funcţie, în conformitate cu reglementările Statutului cadrelor militare.Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Militar Iaşi.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

 

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii