Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:49 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă DIICOT - 5.04.2015

ro

05 Apr, 2015 15:06 1201 Marime text
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial  Bucureşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au surprins în flagrant, pe inculpatul R.K., cetăţean bulgar, în timp ce monta/demonta mai multe dispozitive electronice destinate copierii datelor cardurilor bancare (tip skimming) împreună cu datele conţinute de acestea, de la un ATM aparţinând unei bănci din zona Gării de Nord a municipiului Bucureşti.

    În urma percheziției corporale efectuate asupra inculpatului au fost identificate mai multe dispozitive electronice, destinate copierii datelor cardurilor bancare.

    În cauză exista suspiciunea rezonabilă că în perioada martie-aprilie 2015,  în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul a instalat  dispozitive electronice destinate copierii datelor cardurilor bancare  la un număr de 6 ATM -uri aparţinând mai multor  bănci situate pe raza municipiului  Bucureşti şi Braşov iar ulterior a demontat si ridicat instrumentele respective împreună cu datele conţinute de acestea. 

    Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză au fost găsite şi ridicate  dispozitive electronice de copire a datelor cardurilor bancare și a codului de securitate PIN, instrumente folosite pentru montarea și demontarea dispozitivelor  de pe bancomat, un laptop, telefoane mobile, mai multe carduri bancare, printre care și cele utilizate pentru testarea dispozitivelor, precum și un card bancar falsificat.

    Procurorii D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial  Bucureşti au luat măsura preventivă a reţinerii  faţă de inculpatul R.K., urmând sa fie prezentat  Tribunalului  Bucureşti  cu propunerea de arestare preventivă.

    Suportul de specialitate a fost asigurat de către Departamentul de Informații și Protecție Internă.

    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii