Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:49 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa DIICOT 09.02.2016

ro

09 Feb, 2016 10:34 1233 Marime text

   La data de 09.02.2016, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Tg. Mureş au efectuat un număr de 12 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Târgu Mureş în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui  grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de cămătărie şi şantaj.

     În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2012-2016, un număr de cinci suspecţi au constituit pe raza  municipiului Reghin un grup infracţional organizat ce a acţionat  în mod coordonat în vederea săvârşirii unor infracţiuni de cămătărie, prin acordarea unor împrumuturi băneşti cu dobândă. Ulterior acestor împrumuturi, prin ameninţări şi violenţe, personal sau prin alte persoane, suspecţii au solicitat sume cu mult mai mari decât cele acordate iniţial iar în cazul în care persoanele împrumutate se aflau în imposibilitate de a achita sumele impuse suspecţii solicitau instituirea unor garanţii mobiliare sau  imobiliare.

    Acţiunea a fost efectuată împreună cu Brigada de Combatere a Crimei Organizate Târgu Mureş.

   Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale   și Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă

    Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul I.P.J. Mureş şi Gruparea de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I” Tg. Mureş.

    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii