Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:44 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie irevocabila in favoarea Consiliului Concurentei in cazul Kronospan

ro

16 Jun, 2010 19:46 2276 Marime text

Decizie irevocabila in favoarea Consiliului Concurentei in cazul Kronospan

Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a pronuntat, prin decizie irevocalibila, in favoarea Consiliul Concurentei  in cazul S.C. KRONOSPAN SEPAL S.A. Sebes.

In urma efectuarii unei investigatii pe piata productiei si comercializarii de pal, autoritatea romana de concurenta a constatat faptul ca S.C. KRONOSPAN SEPAL S.A. a incalcat Legea concurentei, prin savarsirea unui abuz de pozitie dominanta. Prin urmare, Consiliul Concurentei a sanctionat societatea Kronospan cu o amenda contraventionala de cca 3,5 milioane RON (Decizia nr. 329/2004)

S.C. KRONOSPAN SEPAL S.A. a formulat cerere de chemare in judecata la Curtea de Apel Bucuresti, Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal, instanta de fond anuland decizia Consiliului Concurentei.

Recursul declarat ulterior de Consiliul Concurentei impotriva hotararii primei instante a fost admis prin Decizia nr. 3055/09.06.2010 de Inalta Curte de Casatie si Justitie, consecinta fiind mentinerea ca legale si temeinice a sanctiunii si masurilor dispuse de autoritatea de concurenta.

Precizam ca, in domeniul concurentei, autoritatea de concurenta a obtinut la nivelul anului 2009 solutii favorabile intr-un procent de cca. 80% in litigiile in care aceasta a fost parte.

16 Iunie  2010
Biroul de Presa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii