Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:16 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Georgeta Tapangea, un nou dosar deschis la Tribunalul Constanța împotriva municipalității

ro

10 Mar, 2024 11:22 682 Marime text
Georgeta Tapangea continuă seria proceselor pe care le deschide împotriva municipalității. De data aceasta vorbim de dosarul 3103/118/2022*, înregistrat la Tribunalul Constanța pe 8 martie 2024, pe secția de contencios administrativ și fiscal.
 
Obiectul dosarului unde Consiliul Local Constanța este pârât este reprezentat de anulare act administrativ.
 
Amintim că pe 16 februarie 2024, magistrații de la Curtea de Apel Constanța au admis recursul formulat de Georgeta Tapangea și a dat următoarea soluție pe scurt; „Admite recursul formulat. Casează sentinţa recurată şi dispune trimiterea cauzei primei instanţe pentru soluţionarea pe fond. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 16.02.2024. Red.jud. PAR - GREF. AA”. Este vorba de dosarul 3103/118/2022, care are ca obiect anularea actului administrativ.
 
L a începutul anului 2023, Judecătorii de la Tribunalul Constanța au respins definitiv apelul formulat de Primăria Constanța într-unul din dosarele pe care le-a deschis împotriva Georgetei Tapangea, care construiește pe un teren pe care municipalitatea îl dorește a fi transformat în parc. Pe fondul cauzei privind anularea actului administrativ (exproprierea), pe 26 ianuarie 2023, magistrații au respins excepția litispendenței și cererea de disjungere a cauzei. Se poate ataca această decizie odată cu fondul. Solutia pe scurt: Respinge apelul ca nefondat. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin intermediul grefei instanţei, la data de 07.02.2023. Prima instanță, Judecătoria Constanța, a încuviințat executarea silită, privind exproprierea, însă a respins ca neîntemeiat desființarea de către debitoare a construcției de pe teren.
 
Reamintim că la jumătatea lunii octombrie 2022, judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au decis în mod definitiv suspendarea Hotărârii Consiliului Local privind exproprierea terenului deținut de către Georgeta Tapangea, pentru amenajarea unei grădini publice în zona Brotăcei-Tic-Tac din Tomis Nord. „Dec./14.10.2022 Respinge ca nefondată excepţia lipsei de obiect şi excepţia lipsei de interes. Admite recursul. Casează sentinţa recurată şi rejudecând Admite cererea de suspendare. Dispune suspendarea executării HCL nr.482/28.12.2021 până la soluționarea definitivă a cauzei ce face obiectul dosarului nr. 5011/118/2022. Definitivă. Pronunţată azi, 14.10.2022 prin punerea soluției la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”. Amintim că în luna august, Tribunalul Constanța respinsese cererea de suspendare a executării formulată de Georgeta Tapangea.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

 


Citește și:
Ultimă oră! Georgeta Tapangea victorie în instanță în fața Consiliului Local Constanța. Este vizată investiția de la Brotăcei
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii