Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:20 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locuri de parcare și spații verzi Gec International Spedition SRL contestă exproprierea terenurilor de pe Aleea Lupeni, din Constanța! Hotărârea Curții (MOTIVARE+MINUTA)

ro

09 Apr, 2024 17:00 714 Marime text
  • Prin studiul de prefezabilitate realizat pentru viitoarele parcări de pe Aleea Lupeni, contestat în proces, s-a propus exproprierea mai multor terenuri din zonă, inclusiv unul deținut de Gec International Spedition SRL.
Gec International Spedition SRL a pierdut definitiv procesul deschis împotriva viitoarei exproprieri a unui teren de peste 300 de metri pătrți, pe care îl deține pe Aleea Lupeni, din Constanța!
 
Curtea de Apel a respins recursul companiei private pentru anularea HCL care propune exproprierea mai multor terenuri din zonă, inclusiv cel deținut de Gec International Spedition SRL.
 
Decizia Curții de Apel a fost pronunțată în dosarul 1807/118/2023, deschis de Gec International Spedition SRL, în contradictoriu cu Consiliul Local Constanța, pentru anularea HCL 270/29.06.2022.
 
Conform datelor oficiale, HCL Constanța 270/29.06.2022 vizează aprobarea documentației tehnico-economice, faza studiu de prefezabilitate „Reabilitarea urbană a terenurilor situate în zona Aleea Lupeni din Municipiul Constanța prin amenajarea de locuri de parcare și spații verzi“.
 
Prin studiul de prefezabilitate, s-a propus exproprierea mai multor terenuri din zonă, inclusiv unul deținut de Gec International Spedition SRL.
 
În motivarea hotărârii pronunțate inițial de Tribunalul Constanța și menținută acum de Curtea de Apel, judecătorii au arătat printre altele că „motivele care au stat la baza formulării cererii principale prin care reclamanta susține nelegalitatea actului administrativ mai sus arătat, sunt apreciate ca fiind neîntemeiate de tribunal iar cererea de învestire a instanței de contencios administrativ și fiscal ca act declanșator al demersului judiciar al reclamantei este neîntemeiată“.
 
Fragmentul face parte din Hotărârea 1443/2023 a Tribunalulului Constanța, menținută acum prin Hotărârea 385/2024 a Curții.
 
Iată minuta Hotărârii 385/2024 în dosarul 1807/118/2023:
 
„Respinge recursul ca nefondat. Obligă recurenta-reclamantă să plătească intimatului-pârât cheltuieli de judecată în sumă de 2.261 lei reprezentând onorariu de avocat. Definitivă“
 
Conform datelor noastre, la Curtea de Apel, cazul s-a aflat în atenția completului format din magistrații Raluca Elena Lupu, Anca Ramona Pârlețeanu și Marilena Victoria Mircioi, din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței.
 
Decizia Curții de Apel este definitivă.
 
Prin această decizie, a fost reconfirmată hotărârea inițială a Tribunalului, în care judecătorii au mai precizat că instanța a reținut că normele legale ce se aplică în materie „nu condiționează aprobarea documentației tehnico-economice odată cu amplasamentul lucrărilor, sursa de finanțare, declanșarea procedurii de expropriere a tuturor imobilelor care constituie coridorul de expropriere, a listei proprietarilor afectați de coridorul de expropriere sau sumele individuale aferente despăgubirilor estimate“.
 
Conform Tribunalului, „întrucât rațiunea aprobării documentației tehnico-economice este cea privind analiza preliminară a necesității şi oportunității realizării obiectivului de investiţii, consideră că etapele învederate de reclamantă ar trebui să urmeze elaborării și aprobării studiului de prefezabilitate. Pe de altă parte, în temeiul art. 5, alin. 2 și alin. 3 din Legea 255/2010, etapele la care face referire reclamanta ar trebui să fie în corespondență cu o variantă finală a studiului de fezabilitate, astfel încât ele nu pot fi contemporane cu studiul de prefezabilitate“
 
„Față de ansamblul considerentelor expuse  instanţa de contencios administrativ şi fiscal va respinge, ca neîntemeiată,  cererea privind anularea HCL nr. 270/29.06.2022 privind aprobarea documentației tehnico-economice, faza studiu de prefezabilitate «Reabilitare urbană a terenurilor situate în zona Aleea Lupeni din mun. Constanța prin amenajarea de locuri de parcare și spații verzi», emise de pârâtul CL Constanța“, se mai precizează în decizia reconfirmată de Curtea de Apel.
 
Despre Gec International Spedition SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată la data de 14 martie 2024, Gec International Spedition SRL a fost înființată în anul 2014, are sediul social în Constanța, pe Șoseaua Mangaliei, nr. 114 și se ocupă în principal de cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii.
 
Firma are un punct de lucru în Agigea.
 
Asociați în Gec International Spedition figurează Mihaela Caraman și Georgian Caraman, ultimul fiind și administratorul societății.
 
Numele lui Georgian Caraman se regăsește și în Hermann Car Ro SRL Constanța, iar al Mihaelei Caraman figurează și în Silva Prodimpex SRL, Gec Auto Parts SRL, Arra Tour Agency SRL și Gec Auto AA SRL, toate din Constanța.
 
În 2022, Gec International Spedition a declarat 14 angajați, profit peste 6,35 de milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 22,77 de milioane de lei.
 
Decizia pe care o va lua în cauză Curtea de Apel nu va mai putea fi atacată.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Seaview Media SRL, deținută de afaceristul Ionuț Barbu, învinge în instanță Consiliul Local Constanța! Curtea de Apel explică de ce (MOTIVARE)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii