Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:30 30 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agenția Națională de Integritate duce la Curtea Supremă dosarul privind averea unui fost polițist de frontieră din Constanța

ro

23 Feb, 2024 14:52 562 Marime text


Agenția Națională de Integritate a declarat recurs în procesul care vizează controlul averii lui Colea Antip, fost polițist de frontieră din Constanța, în cadrul Gărzii de Coastă.
 
Recursul ANI vine după ce Curtea de Apel Constanța a decis, la finele lunii decembrie 2023, să respină acțiunea privind controlul averilor pe care Agenția a deschis-o împotriva polițistului încă din anul 2018.
 
În același dosar, judecătorii din Constanța au stabilit că ANI trebuie să îi achite fostului comisar-șef din Garda de Coastă suma de 11.796 de lei, cu titlul de cheltuieli de judecată.
 
Este vorba despre dosarul 345/36/2018***, caz ajuns recent pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție a României.
 
Acum, cazul se află în procedura de filtru, iar primul termen va fi alocat ulterior.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, hotărârea Curții de Apel Constanța a fost pronunțată la data de 28 decembrie 2023.
 
Iată minuta Hotărârii 341/2023, atacată de ANI la Curtea Supremă:
 
„Hot.341/ Respinge cererea de chemare în judecată ca nefondată. Obligă reclamanta la plata către pârât a sumei de 11.796 lei cu titlu de cheltuieli de judecată“
 
La Curtea de Apel, cazul s-a aflat, potrivit datelor noastre, în atenția completului prezidat de magistratul Francisc Nemeth, vicepreședintele Curții de Apel.
 
Amintim, printr-o decizie anterioară, Curtea de Apel Constanța a mai respins odată acțiunea ANI privind controlul averii fostului polițist, judecătorii arătând că Agenția de Integritate ar fi folosit în raportul întocmit polițistului informații nepublice.

Decizia respectivă a fost însă atacată de către reprezentanții ANI la Înalta Curte de Casație și Justiție, care a casat hotărârea și a trimis dosarul înapoi la Constanța, pentru rejudecare.
 
În decembrie 2023, după rejudecare, magistrații Curții de Apel au ajuns la concluzia că acțiunea ANI împotriva polițistului este neîntemeiată și au respins-o ca atare.
 
Decizia pe care o va lua în cauză Curtea Supremă va fi definitivă.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Fost polițist al Gărzii de Coastă, victorios în procesul deschis de Agenția de Integritate, pentru avere! Aproape 12.000 de lei, cheltuieli de judecată pentru omul legii (MINUTA)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii