Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:41 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gec International Spedition SRL așteaptă răspunsul Curții de Apel pentru anularea unei hotărâri a Consiliului Local Constanța

ro

14 Mar, 2024 17:00 744 Marime text
  • Curtea de Apel a judecat recursul și a anunțat că pronunțarea soluției va avea loc la finele lunii, pe 25 martie 2024.
Curtea de Apel Constanța a amânat pentru data de 25 martie 2024 pronunțarea deciziei definitive în procesul în care Gec International Spedition SRL a atacat HCL prin care a fost aprobată documentația tehnico-economică privind terenurile din zona Aleei Lupeni din oraș.
 
Compania privată a declarat recurs împotriva deciziei inițiale a Tribunalului, care a respins acțiunea pentru anularea HCL 270/29.06.2022.
 
Acum, Curtea de Apel a judecat recursul și a anunțat că pronunțarea soluției va avea loc la finele lunii.
 
Hotărârea pe care o va lua Curtea nu va mai putea fi atacată.
 
Potrivit datelor noastre, la Curtea de Apel dosarul se află în atenția completului format din magistrații Raluca Elena Lupu, Anca Ramona Pârlețeanu și Marilena Victoria Mircioi, din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței.
 
Dosarul are indicativul 1807/118/2023 și are ca obiect „anulare act administrativ HCL nr. 270/29.06.2022“.
 
Părți în cauză sunt Gec International Spedition SRL, în calitate de recurent reclamant și, respectiv, Consiliul Local Constanța, în calitate de intimat pârât.
 
HCL Constanța 270/29.06.2022, contestată în proces, vizează aprobarea documentației tehnico-economice, faza studiu de prefezabilitate „Reabilitarea urbană a terenurilor situate în zona Aleea Lupeni din Municipiul Constanța prin amenajarea de locuri de parcare și spații verzi“.
 
Gec International Spedition, care deține un teren în zonă ce ar urma să fie expropriat, a chemat în judecată CLC.
 
Cazul a fost pierdut de firma privată în primă instanță, dar acum totul depinde de decizia Curții de Apel.
 
Decizia Tribunalului
 
În Hotărârea 1443/2023, prin care Tribunalul a respins acțiunea, se arată că „în motivarea în fapt a cererii reclamanta (nr., Gec International Spedition SRL) a arătat că la data de 07.07.2022, i-a fost comunicată notificarea Primăriei municipiului Constanţa nr. 138775/05.07.2022 prin care i s-a solicitat să procedeze de îndată la neînceperea/oprirea oricăror lucrări de construcţii realizate la imobilul din Constanţa, Aleea Lupeni nr. 12 + nr. 14, număr cadastral 254330, (...), având în vedere hotărârea Consiliului local al municipiului Constanţa nr. 270/29.06.2022“.
 
Judecătorii au spus în motivarea deciziei de respingere a acțiunii că „din analiza acestei documentații reiese că terenul vizat de HCL Constanța nr. 270/2022 are o suprafață de 3000 mp, iar în cuprinsul acestuia se regăsesc și patru terenuri aflate în proprietatea privată a unor persoane, acestea având suprafețe de 311 mp, 568 mp, 147 mp și o parte din terenul cu suprafața de 688 mp, toate situate pe Aleea Lupeni din mun. Constanța, în privința cărora elaboratorul documentației propune inițierea procedurii exproprierii“.
 
Tribunalul a respins cererea de anulare a HCL arătând că, prin prisma prevederilor legale analizate în proces, „tribunalul reține că acestea nu condiționează aprobarea documentației tehnico-economice odată cu amplasamentul lucrărilor, sursa de finanțare, declanșarea procedurii de expropriere a tuturor imobilelor care constituie coridorul de expropriere, a listei proprietarilor afectați de coridorul de expropriere sau  sumele individuale aferente despăgubirilor estimate“.
 
„Întrucât rațiunea aprobării documentației tehnico-economice este cea privind analiza preliminară a necesității şi oportunității realizării obiectivului de investiţii, consideră că etapele învederate de reclamantă ar trebui să urmeze elaborării și aprobării studiului de prefezabilitate. Pe de altă parte, în temeiul art. 5, alin. 2 și alin. 3 din Legea 255/2010, etapele la care face referire reclamanta ar trebui să fie în corespondență cu o variantă finală a studiului de fezabilitate, astfel încât ele nu pot fi contemporane cu studiul de prefezabilitate“, conform instanței.
 
Despre Gec International Spedition SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată la data de 14 martie 2024, Gec International Spedition SRL a fost înființată în anul 2014, are sediul social în Constanța, pe Șoseaua Mangaliei, nr. 114 și se ocupă în principal de cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii.
 
Firma are un punct de lucru în Agigea.
 
Asociați în Gec International Spedition figurează Mihaela Caraman și Georgian Caraman, ultimul fiind și administratorul societății.
 
Numele lui Georgian Caraman se regăsește și în Hermann Car Ro SRL Constanța, iar al Mihaelei Caraman figurează și în Silva Prodimpex SRL, Gec Auto Parts SRL, Arra Tour Agency SRL și Gec Auto AA SRL, toate din Constanța.
 
În 2022, Gec International Spedition a declarat 14 angajați, profit peste 6,35 de milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 22,77 de milioane de lei.
 
În proces, decizia pe care o va lua în cauză Curtea de Apel va fi definitivă.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Feciorii Vrancei SRL solicită să se judece cu Primarul Municipiului Constanța! Când decide Tribunalul dacă procesul continuă
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii