Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:32 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ghidul Verde al voluntarului EcoChampions a câştigat Silver Award în cadrul unei competiţii internaţionale de comunicare

ro

23 Nov, 2011 17:23 2249 Marime text
eco.jpgÎn cadrul primei ediţii a proiectului EcoChampions, Asociaţia MaiMultVerde şi Grupul CEZ au realizat Ghidul Verde al voluntarului EcoChampions. Acest manual de ecologie şi protecţia mediului a rezultat în urma întâlnirilor săptămânale ale cluburilor de elevi implicate în proiect, adunând în 52 de pagini informaţiile pe care elevii le-au aflat în cadrul acestor întâlniri. În urma înscrierii în competiţia internaţională de comunicare Spotlight Awards organizată de Liga Americană a Profesioniştilor în Comunicare (League of American Communications Professionals), Ghidul Verde a câştigat Silver Award la categoria Cărţi şi a ocupat locul 79 în Top 100 al celor mai bune lucrări înscrise în competiţie.

EcoChampions este un proiect educaţional realizat de Asociaţia MaiMultVerde şi Grupul CEZ în judeţul Constanţa. Prima ediţie s-a desfăşurat pe perioada anului şcolar 2010-2011 în 10 şcoli şi licee din localităţile Constanţa, Cogealac şi Fântânele în care au fost create cluburi de voluntari care, la finalul proiectului, au propus şi implementat propriile lor proiecte de voluntariat.

În cadrul acestei primei ediţii, a fost realizat Ghidul verde al voluntarului EcoChampions, un manual pentru elevii participanţi în proiect. Cei peste 200 de elevi, profesori şi coordonatori au primit, astfel, informaţii despre schimbări climatice, biodiversitate, protejarea pădurilor, transport, managementul deşeurilor şi surse regenerabile de energie.

Conceptul Ghidului este proaspăt, plin de culoare, adaptat audienţei - copii cu vârste între 12 şi 18 ani. Conţine multe ilustraţii, iar textul este scris într-un mod amuzant astfel încât să atragă atenţia celor care îl vor utiliza. Cele cinci capitole sunt A-Climat-izare, Viaţa şi operele lui C. Opac, Biodiversitatea, Deşeurile şi "Cât de verde eşti?", o serie de întrebări despre obiceiurile noastre zilnice şi informaţii acumulate din ghid, astfel încât să se poată determina cât de ecologist este fiecare dintre noi.

În luna octombrie 2011, Ghidul verde al voluntarului EcoChampions a fost înscris la prestigioasa competiţie internaţională Spotlight Awards organizată de Liga Americană a Profesioniştilor în Comunicare. În urma analizării celor 1.500 de lucrări înscrise şi a dosarului depus de Asociaţia MaiMultVerde şi Grupul CEZ, Ghidul verde a obţinut Silver Award la categoria Cărţi şi a ocupat locul 79 în Topul 100 al celor mai bune lucrări înscrise în competiţie.

Christine Kennedy, Managing Director în cadrul Ligii Americane a Profesioniştilor în Comunicare, a considerat că "prima impresie pe care ne-a lăsat-o această lucrare este excepţională, în timp ce partea narativă este deosebită. Designul vizual al Ghidului verde al voluntarului EcoChampions este excepţional, demonstrând un înalt nivel de creativitate."

"Gândit iniţial ca o recapitulare jucăuşă a cursurilor de educaţie pentru protecţia mediului din programul EcoChampions, Ghidul verde a fost înmânat fiecăruia dintre cei 200 mici voluntari EcoChampions la evenimentul care a încununat finalul primei ediţii. Ne bucurăm aşadar să vedem că reacţia minunată pe care el a provocat-o se repetă şi la un nivel mai ridicat, în cadrul unui concurs de talie internaţională unde este premiat efortul educaţional şi de comunicare", a declarat Cosmina Marin, Coordonator PR & Comunicare, CEZ Group (Parc Eolian CEZ).

Proiectul EcoChampions continuă şi în anul şcolar 2011-2012 şi îşi propune să pună bazele unei comunităţi de voluntari care să se implice din ce în ce mai mult în rezolvarea problemelor din judeţul Constanţa. Cele 10 cluburi de elevi participante în proiect vor avea întâlniri şi sesiuni de training pe diferite nivele şi vor implementa 25 de proiecte de voluntariat pentru comunitatea locală. Elevii vor dobândi astfel cunoştinţele şi aptitudinile necesare mobilizării comunităţii şi implementării proiectelor necesare rezolvării anumitor probleme cu care aceasta se confruntă.

Cele 10 şcoli şi licee implicate în proiect sunt: Şcoala nr. 24 „Ion Jalea", Şcoala nr. 29 „Mihai Viteazu", Şcoala nr. 30 „Gh. Ţiţeica", Şcoala cu cls. I-VIII Fântânele, Şcoala cu cls. I-VIII Cogealac, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân", Colegiul Naţional „Mihai Eminescu", Liceul Teoretic „George Călinescu", Liceul Teoretic „Traian" şi Liceul Teoretic „Ovidius".

Informaţii suplimentare:

Anamaria Bogdan, Director comunicare, Asociaţia MaiMultVerde, tel. 0755 224816, email: anamaria.bogdan@maimultverde.ro

Cosmina Marin, Coordonator Comunicare & PR, Parcul eolian CEZ, tel. 0734 455809, email: cosmina.marin@cez.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii