Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:20 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un festival de istorie vie

ro

23 Sep, 2015 13:43 2065 Marime text


Trebuie să recunoaștem din capul locului că dacă nu era A Song of Ice and Fire a lui Martin (Game of thrones, pentru cine preferă filmul în locul cărților) nici românii nu își redescopereau gustul pentru istorie.

Lecții de istorie umblătoare s-au ținut săptămâna trecută în Caransebeș unde au avut loc Serbările Cetății. Și în ciuda vremii neprietenoase din prima zi, oamenii au venit cu mic cu mare la eveniment (mai ales cu mic, că așa-i mai mereu…copiii au locuri în față la orice eveniment cu prințese și cavaleri).



Oricât de tare ar fi serialul de pe HBO, nu se compară cu experiența de a vedea face to face armura unui cavaler, de a simți chiar tu cum te strânge greutatea ei, de a urmări luptele dintre războinicii daci și legionarii romani sau de a gusta din bucatele tradiționale pregătite o zi întreagă la foc mocnit, în ceaunul imens.



Un meniu gastronomic generos a fost gătit la Serbările Cetății Caransebeș…și unde s-a bucurat burta, s-au bucurat și ochii pentru că la eveniment orb să fi fost să nu ai ce vedea.

În prima zi cavalerii și-au scos prințesele la plimbare, în pas domol, prin centrul urbei. Prilej de awww-uri și ohhh-uri atât pentru localnici, cât și pentru turiști. Seara fanii muzicii folk au ocupat spațiul dedicat spectacolelor, pentru că ce s-a întamplat pe scenă le-a fost direct adresat.



La Serbările Cetății au participat și membrii Asociaţiei Calfelor Călătoare din Germania și Elveția. În timp ce străinii își demonstrau talentul în cadrul atelierelor de dulgherie și de prelucrare a fierului, românii participau la demonstraţii de tir cu arcul și cascadorii ecvestre. Momentele au fost susținute de Asociația Grupul de Reconstituire istorică „Terra Ultra Silvana” din Brașov și grupul Transilvania Horsis.

Continuarea pe blog.umblat.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii