Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:39 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

umblat.ro TIFF.15 – noutățile unui festival consacrat

ro

17 Apr, 2016 12:44 3905 Marime text


Știam eu că anul acesta o să am mare nevoie de confetti și baloane. De la gând la faptă însă drumul e tare lung, așa că propsul meu rămâne tot electronic.

Anunțul însă… anunțul e la fel de important cu sau fără baloane ori confetti.

Umblat.ro a devenit oficial partenerul celui mai mare festival de film din România, TIFF. Anul trecut scriam din scaunul spectatorilor despre Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), incluzându-l în topul celor mai bune evenimente din 2015. În 2016, echipa umblat.ro are locuri în primul rând, la evenimentul care a strâns numai anul trecut peste 70 de mii de spectatori. Festivalul începe pe 27 mai și se va încheia pe 5 iunie. Sute de filme vor fi proiectate la Cluj, iar proiecțiile vor strânge cu siguranță un public numeros.
 

TIFF este organizat de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc. Înfiinţat în 2002, este primul festival internaţional de film de lung-metraj din România. În cei 14 ani de existenţă, TIFF a devenit un brand recunoscut în România nu numai pentru calitatea programelor prezentate, ci şi pentru organizarea excelentă, atmosfera efervescentă şi multitudinea de evenimente, de la seminarii şi workshopuri până la concerte şi petreceri până în zori de zi.

via tiff.ro

Și ce ediție se anunță la început de vară! Va trebui să fii cu ochii pe umblat.ro ca să afli toate noutățile despre TIFF, ce și unde o să se întâmple, dar și cine vine în mai, la festival.



Imagini de la TIFF 14, desfășurat în 2015

Începem cu prima veste legată chiar de primul weekend de TIFF! Atunci castelul Banffy de la Bonțida va fi teren de joacă și spațiu pentru ateliere creative și spectacole pentru copii, în timp ce serile vor fi rezervate proiecțiilor și concertelor.
 

Pe 28 mai, un documentar captivant și pe alocuri tulburător despre un secol de spectacole de circ, bâlciuri și carnavaluri, va rula în premieră la TIFF. The Show of Shows adună imagini de arhivă inedite cu clovni, dansatori, acrobați care execută cascadorii amețitoare, freak shows și scene crude de exploatare a animalelor și copiilor, într-un portret fascinant al acestei lumi atât de populare.



via tiff.ro



A doua veste, al doilea motiv să zâmbim!

TIFF îi dedică anul acesta o amplă retrospectivă regizorului cult Sion Sono, copilul teribil al cinema-ului independent japonez, prezentând 10 dintre cele mai provocatoare filme ale sale. Cu o carieră care se întinde pe parcursul a trei decenii și 46 de filme, Sion Sono este unul dintre cei mai prolifici regizori contemporani. Cineastul a fost prezent în secțiunea Fără Limită la TIFF 2012, cu filmul Himizu.

Continuarea pe: blog.umblat.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii