Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:50 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

umblat.ro Tudo – Cenușăreasa filmului românesc

ro

17 May, 2016 10:34 3632 Marime text


Acum câteva zile, bucureştenii ce umblau prin Centrul Vechi au avut parte de o neobișnuită scenă. Aylin Cadîr, închisă într-o cușcă, a fost plimbată în văzul tuturor. N-a fost cazul de titluri de-o șchioapă, care să conțină expresia „Șoc și groază”, ci mai degrabă de un ochi aruncat spre programul cinematografelor.



Plimbarea sălbaticii în cușcă a fost una dintre manierele de promovare a noului film, semnat de regizorul Iura Luncașu („Minte-mă frumos”, „Pariu cu viaţa”), „Tudo”, un proeict ambițios, construit (dacă e să ne uităm la bugetele holywoodiene) aproape din nimic (bugetul producției a fost de 4.000 de euro, o picătură într-un ocean).

Regizorul Iura Luncașu
 

Când ne-am propus să facem „Tudo”, toți cei din jur ne-au spus că suntem nebuni. Că o așa desfășurare de forțe are nevoie de un buget pe măsură. Scenariul implica locații, transporturi, echipament, echipa extinsă și multă muncă. Am găsit o mână de oameni care au crezut în noi, un loc minunat în Mărginimea Sibiului, în Crint, și am vrut să demonstram că se poate și altfel. Și am reușit. Am fost 17 oameni, cu tot cu actori, care am făcut de toate.

Iura Luncașu, regizor independent și co-producător pentru „Tudo”



Curioși să vedem cum se face film cu un buget de vacanță în Maldive și intrigați de firul poveștii („Tudo” este povestea lui Tudor/Mihai Smarandache, un medic rezident promițător, căruia îi lipsește încrederea în sine şi în capa­cităţile sale de chirurg. Tânărul pleacă în secret în munţi, pentru a da de urma unei fete/Aylin Cadîr, despre care bănuiește că este rănită), am bifat prezența la premieră, ce a avut loc în capitală, la Cinema PRO

Multe personalități din industria cinematografică au fost prezente la eveniment, semn că firul poveștii (atât a celei construite pe ecran, dar și a celei reale, despre cum poți face film cu bani de pușculiță) a atras atenția și a stârnit interes. Fotografiile de mai jos au fost realizate de colegul nostru umblător, Marian Adochiței.

Continuarea pe: blog.umblat.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii