Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:30 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

umblat.ro Evadare 2.0, cu extratereștri și puzzleuri inedite

ro

13 Jun, 2016 11:12 9869 Marime text

O zi aparent ca oricare alta. Sora X, care lucrează în cadrul unui Spital din New York, urmează rutina sa, pregătindu-se pentru un week-end lung. Mergând să facă aprovizionarea, deschide uşa unei camera de examinare şi vede doi medici, aplecați peste corpurile a trei creaturi mici, asemănătoare cu oamenii. Trupurile cu braţe fusiforme şi capete mari, atrag atenția asistentei. 

Sora X împărtăşește experienţa cu prietenul său Dennis, odată terminată tura. A doua zi prietenii săi încearcă să o contacteze, dar li se spune că a fost transferată. Dennis a dispărut şi el, însă înainte de plecarea sa neașteptată, a reuşit să povestească ce a aflat unor reporteri de la New York Times.

Tu și echipa ta sunteţi reporterii furişaţi în spital după incident, încercând să adunați cât mai multe dovezi, înainte ca personalul militar să se întoarcă.

Așa sună invitația menită să te ademenească la un nou escape. O evadare dintr-o cameră de autopsie, situată într-un spital din New York. Întreaga poveste se învârte în jurul extratereștrilor și trebuie să te miști rapid ca să poți deschide din nou ușa camerei, și asta în mai puțin de o oră



Escape Adventure Constanța a deschis noua cameră, înțesată cu puzzleuri, în primăvară. E a doua după escape roomul Prison Break, de unde echipa Umblat.ro a evadat cu ceva timp în urmă (despre experiență am povestit aici de-a fir-a păr).

Prima tentativă de evadare a echipei noastre s-a lăsat cu un timp nici prea bun, nici rău de tot (ne-a luat puțin 50 de minute chinuite să găsim soluțiile la toate ghicitorile).

Am reușit de data aceasta să ne mișcăm ceva mai bine, evadând în 48 de minute. E drept, în echipă am mai avut un om, deci niște neuroni în plus, gata de flexat în gimnastica minții.

Echipa Umblat.ro după evadarea din camera Alien

Camera Alien ne-a plăcut mult, ne-a suprins, ne-a ținut în priză, dar nici nu ne-a făcut să ne simțim cei mai proști din curtea școlii. A fost suficient de greu de rezolvat fiecare puzzle cât să fie interesant, dar destul de ușor cât să găsim soluțiile, evadând.

Evident meritul pentru cum arată escapeul, dar și pentru combinația perfectă de ghicitori, aparține organizatorilor de la Escape Adventure Constanța. Mihaela Mirea Cândea este unul dintre ei și ne-a povestit despre cum a apărut noul escape

Când ați început amenajarea camerei Alien?

Am început cu ceva timp în urmă. A durat cam 2 luni și jumătate să punem cap la cap toate aspectele tehnice și cele legate de design. Aveam deja scenariul stabilit și doar partea de propsuri și decor a durat așa mult. Am schimbat și oamenii cu care lucram, deh nu toată lumea este pricepută când vine vorba de extratereștri :)



De ce tema asta?

Ni s-a parut foarte interesant să dăm ocazia amatorilor de real game să investigheze o autopsie și nu a oricui, ci a unui alien. La noi este foarte importantă povestea și tinem foarte mult ca în spatele fiecărei camere să fie o intrigă atractivă. Vrem ca cei care ne calcă pragul să trăiască o aventură în adevăratul sens al cuvântului. Așa puzzleuri și lacăte pot găsi oriunde, la noi este important să intre în pielea personajului și să trăiască experiența la maxim.

Continuarea pe: blog.umblat.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii