Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:13 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bebeluş, cu boală rară, îmbolnăvit în spitale. Mama copilului lucrează la Ambulanță. Despre ce boală este vorba

ro

09 Dec, 2016 05:51 9751 Marime text
Cazul unui bebeluş care suferă de o boală genetică rară scoate în evidenţă slăbiciunile sistemului de sănătate din România, potrivit site-ului digi24.ro.
 
S-a umblat prin doctori, prin spitale, pentru a fi diagnosticat corect, timp în care a contactat două infecţii nosocomiale.
 
Iar acum viaţa copilului e pusă în pericol de o pneumonie, pe care, iniţial, doctorii au confundat-o cu o răceală uşoară.
 
Femeia a adus pe lume un băieţel, în urmă cu şapte luni.
După un timp mama copilului, care lucrează la Serviciu de Ambulanţă Sibiu, şi-a dat seama că e ceva în neregulă.
 
Spune că bebeluşul era foarte apatic. A fost la zeci de medici din oraş şi a primit tot atâtea diagnostice diferite.
 
Printre acestea, şi cel de displazie de şold.
 
Mama copilului, pentru digitv: „Era hamul ce aducea genunchii la piept... Alt medic a zis: nu îl mai chinui, că nu are nimic. M-am dus la medicul de familie, i-am zis: doi specialiști se bat cap în cap, eu pe cine să cred? A dat din umeri.”
 
Când bebeluşul avea deja patru luni, medicii de la Spitalul pentru Copii din Cluj-Napoca au stabilit de ce suferă - amiotrofie spinală.
 
Este o afecţiune genetică, o boală degenerativă care afectează neuronii din măduva spinării, cei care coordonează mişcările.
 
Muşchii nu mai sunt solicitaţi şi se atrofiază. Statistica spune că, anual, în România se nasc 20 de copii cu această boală.
 
Acum o lună, băieţelul a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean din Sibiu. A fost transferat cu elicopterul la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, unde analizele au arătat că are două bacterii periculoase: piocianic si klebsiela.
Sursa text : Digi tv
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii