Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:22 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

umblat.ro Culinary Cinema, un motiv în plus să fii la TIFF!

ro

25 May, 2016 09:22 9514 Marime text


Aveam 100 de motive să merg la TIFF. Uite însă că acum s-au făcut 101

Festivalul de Film Transilvania, ce începe pe 27 mai, la Cluj este un eveniment musai #deumblat și pentru că reinventează roata, aducând laolaltă mâncarea bună, muzica fină și filme de vizionat în cele mai neconvenționale locuri.  
Noma, My Perfect Storm, unul dintre filmele proiectate la TIFF

Primul argument de azi, pentru care trebuie să fii la TIFF, sună delicios de apetisant: Culinary Cinema, o proiecție urmată de o petrecere cu gust, pentru gust, prilej de desfătare gastronomică, dar și de socializare în jurul unor bucate felurite.
 

Culinary Cinema, un nou concept, va fi inaugurat anul acesta la TIFF cu o proiecție urmată de o petrecere gastronomică. Evenimentul este gândit în jurul unui film dedicat unui chef de geniu, celebrul René Redzepi, și a restaurantului său, votat de patru ori cel mai bun din lume. Noma, My Perfect Storm va fi proiectat la Cercul Militar marți, 31 mai, de la 18.30, și va fi urmat de o petrecere gastronomică întreținută de chef D’Artagnan, la Colin’s Gastro Pub. Biletul de intrare costă 50 de lei și include cina de după film.

via comunicatul de presă



De la mâncare și film, ajungem apoi la muzică și …film. Cele două concerte organizate la Castelul de la Gilău, (monument înconjurat de 11 hectare de spațiu verde) dar și tradiționalalele zile HBO și EcoTIFF sunt alte câteva motive pentru care festivalul de film de la Cluj rămâne unul dintre cele mai importante evenimente desfășurate la noi în țară.
 

Pe harta TIFF 2016 intră un nou loc: Castelul de la Gilău, unde se va sărbători Ziua Maghiară cu două concerte – renumita trupă maghiară de rock Republic și Bagossy Brothers Company în deschidere, și proiecția filmului Fever at Dawn, miercuri, 1 iunie, începând cu ora 19.00. Tot anul acesta, la TIFF va fi inaugurat și Someș Open Air (Parcul „La Butuci”), un nou spațiu destinat proiecțiilor în aer liber, cu intrare liberă, unde va rula câte un film în fiecare seară de festival, de la ora 22.00.

via comunicatul de presă




Și fiindcă tot vorbim de spații neconvenționale, trecem pe listă și Biserica Romano-Catolică „Sfânta Treime”, unde Patimile Ioanei d’Arc, peliculă lansată în 1928, va fi acompaniată la orga bisericii de Touve R. Ratovondrahety, pianist apreciat de la Opera din Paris.


Ascensiunea lui Zlatan (2015), spune povestea fotbalistului Zlatan Ibrahimović

Fotbal și film?! Ei uite că se poate și asta la TIFF. Pentru cei pasionați de lumea fotbalului, TIFF a pregătit proiecția specială Ascensiunea lui Zlatan (2015), documentarul care urmărește evoluția lui Zlatan Ibrahimović, faimosul fotbalist suedez, desemnat în 2016 cel mai bun jucător din Liga 1. Distincția i-a fost oferită lui Zlatan timp de trei ani consecutiv, un record pentru Liga 1.

Continuarea pe: blog.umblat.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii