Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:15 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

umblat.ro EUROPAfest – fine music, finest festival

ro

15 Apr, 2016 14:39 3665 Marime text


Uneori e tare bine să fii român. Dacă ești român și trăiești și în capitală, atunci soarta ți-a surâs de două ori. Acum, umblătorule, dacă nu trăiești în București nu e cazul de supărare pe autoarea acestor rânduri, e caz de găsit o combinație ferice care te poate aduce cumva în Micul Paris. Muzică mai ceva ca în capitala franceză va răsuna între 12 și 21 mai, în cadrul unuia dintre Europe’s Finest Festivals. E vorba de EUROPAfest, un festival cu ani buni de tradiție.
 

23 de ani de concerte, concursuri, întâlniri de neuitat cu muzicieni din lumea întreagă, o combinație de inovație, creație, emoții, public extaziat, atmosferă și elegantă. Jazz, blues, pop & clasic, intr-un singur eveniment. Timp de zece zile, 12 – 21 mai, EUROPAfest 2016 va revitaliza scena muzicală a capitalei, reunind la București peste 300 de muzicieni din 45 de țări, de pe 4 continente. It’s all about live quality music!

via jmevents.ro

Directorul festivalului EUROPAfest @conferința de presă susținută la Athenee Palace Hilton 

În cadrul conferinței de presă susținută săptămâna aceasta, în capitală, directorul festivalului, Luigi Gageos, a vorbit despre munca titanică necesară pentru organizarea unui asemenea eveniment într-un București eclectic și cosmopolit, exact ca frumosul Paris, dar cu o infrastructură șubredă și găunoasă, exact ca mai toate orașele din România.

Cu toate astea, și în ciuda unui buget de economie, organizatorii EUROPAfest spun că și anul acesta evenimentul aduce varietate: artiști din toată lumea (Europa, Asia, America de Nord și de Sud), cei mai mulți pentru prima oară la noi în țară, pregătiți să creeze experiențe memorabile pentru fiecare participant.

Varietatea se citește și în programul încărcat al zilelor de festival. Opening Gala Concert, evenimentul de deschidere a festivalului de pe 12 mai, se va desfăşura în paralel la Bucureşti şi Sibiu. Apoi, între 14 şi 21 mai se desfăşoară cele două concursuri, Bucharest International Jazz Competition, cotat de BBC între primele 3 concursuri de Jazz din Europa, şi Jeunesses International Piano Competition Dinu Lipatti, cea mai cunoscută competiție de profil din regiune și cea mai importantă de la noi din țară (anul acesta 100 de pianiști din 35 de țări se luptă pentru premii în valoare de 10 mii de EURO).

Programul detaliat al evenimentului, dar și informații despre bilete găsești aici. #lasăvorbasăumble #finemusic #finestfestivals

Continuarea pe: blog.umblat.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii