Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:03 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Varza, leguma care vindecă mai multe boli

ro

17 Apr, 2017 00:00 2623 Marime text
Varza este o legumă bogată în fitonutrienţi şi vitamine (A, C şi K), antioxidanţi naturali care previn apariţia cancerului şi a bolilor de inimă prin neutralizarea radicalilor liberi.
 
Varza are foarte multe fibre şi previne apariţia constipaţiei ajutând la un tranzit intestinal sănătos.
 
Sucul de varză este indicat în tratamentul ulcerului pentru că are proprietăţi alcaline şi o substanţă numită glutamină care ajută la reducerea inflamaţiei mucoasei stomacale.
 
Acidul folic din varză este excelent pentru femeile însărcinate, care au nevoie de acest compus pentru a feri nou-născutul de malformaţii congenitale.
 
Conform csid.ro, frunzele de varză, uşor înmuiate în apă călduţă, pot fi aplicate pe sâni atunci când ne dor ca urmare a alăptării. Acestea au efecte antiinflamatorii şi eliberează substanţe care ameliorează senzaţia de durere. De asemenea, frunzele de varză mai pot fi aplicate pe articulaţii dureroase.
 
Varza conţine vitamina C, care întăreşte sistemul imunitar şi ne fereşte de răceli. De asemenea, este o sursă importantă de betacaroten, care protejează vederea de afecţiunile apărute odată cu înaintarea în vârstă, inclusiv cataracta.
 
Varza roşie poate reduce riscul bolilor bătrâneţii, cum este boala Alzheimer, datorită antioxidanţilor şi vitaminei K, care ajută la prevenirea depunerilor de colesterol pe vasele de sânge, inclusiv cele din creier.
 
Consumul regulat de varză are efect anticancerigen datorită antocianilor. Un studiu desfăşurat în China arată că un consum zilnic de varzăa, broccoli, conopidă, varză de Bruxelles este asociat cu un risc mult mai mic de cancer la sân.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii