Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:28 18 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pătrunjelul, sursă bogată de vitamine, fier și proteine

ro

15 May, 2021 00:00 2271 Marime text
  • Pătrunjelul conţine mai multă vitamina C decât lămâia, portocala sau varza, la care se adaugă vitaminele A, B1,B2, B3, B5, B6, B9, K şi E.
 
Conţinutul bogat de vitamina A şi C are un puternic efect antioxidant, detoxifiant, antialergic, antitumoral, tonifică ficatul, stimulează activitatea vezicii biliare, fluidifica secreţiile, antispastic, relaxează fibrele musculare netede intestinale, gastrice, bronşice, întăreşte sistemul imunitar, are efect vasodilatator, regenerează peretele vascular, menţine elasticitatea vaselor, are efecte afrodisiace şi asigură o bună funcţionare a aparatului genital.
 
Pătrunjelul conţine mai mult fier decât spanacul şi mai mult fluor decât orice alt aliment, contribuind astfel la menţinerea unei danturi şi a unei osaturi puternice. De asemenea, o legatură de pătrunjel furnizează mai multe proteine decât 2 ouă, devenind un aliat de nădejde în curele de slăbire, deoarece conferă senzaţia de saţietate.
 
Amestecând sucul de pătrunjel cu suc de morcov, de țelina sau de spanac se obțin efecte terapeutice dintre cele mai puternice, potrivit antena3.ro.
Pentru a se prepara suc de pătrunjel se pun frunzele în storcator și apa cât să le cuprindă. Se presează compoziția până devine o pastă ce se poate bea ca atare sau filtrată. 
Este recomandat ca sucul să se bea imediat ce a fost preparat și în nici un caz nu se ține în frigider mai mult de cinci ore.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii