Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:56 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se înființează Departamentul Monitorizare Implementare Program Național de Vaccinare

ro

18 May, 2017 21:28 1720 Marime text
Două noi structuri cu atribuții în soluționarea crizei vaccinurilor și  aprovizionarea continuă și la timp cu dozele necesare vor funcționa la nivelul Guvernului, respectiv al Ministerului Sănătății, a stabilit Guvernul în ședința de astăzi.

Astfel, printr-o Hotărâre adoptată astăzi, se înființează Departamentul Monitorizare Implementare Program Național de Vaccinare, structură care va funcționa în subordinea directă a ministrului Sănătății. Această nouă structură, înființată prin reorganizarea ministerului, va avea atribuții cu privire la achiziționarea vaccinurilor, administrarea acestora și o mai bună informare a populației cu privire la beneficiile vaccinării.

Toto astăzi, printr-un Memorandum, Guvernul a stabilit înființarea Comitetului Interministerial de urgență pentru soluționarea disfuncționalităților din Programul Național de Vaccinare și asigurarea aprovizionării la timp cu vaccinurile necesare.

Comitetul va avea ca principal obiectiv identificarea unor soluții imediate pentru criza vaccinurilor începută în 2016. În acest sens, Comitetul va elabora și va prezenta primului-ministru, până la finalul lunii mai, un plan de acțiune, iar implementarea acestuia se va realiza până la sfârșitul lunii septembrie 2017. De asemenea, va întocmi un raport care va fi prezentat premierului până la finalul perioadei de implementare.

Comitetul interministerial va fi condus de ministrul Sănătății. Din Comitet vor face parte secretari de stat și experți din Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Sănătății, Institutul Național de Sănătate Publică-Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Institutul Național de Boli Infecțioase ”Prof. dr. Matei Balș”, Agenția Națională pentru Achiziții Publice și Serviciul Român de Informații.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii