Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:01 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nectarinele reglează activitatea ficatului şi a intestinelor

ro

27 Jun, 2017 00:00 1915 Marime text
O nectarină are un conţinut de aproape 90% apă şi este o sursă de vitamine şi minerale importante, cu efect revigorant şi de stimulare a imunităţii: vitamina C, vitamina A, complexul B, dar şi potasiu, fosfor şi calciu.

Consumul unei nectarine reface rapid stocul de săruri minerale pe care le pierzi atunci când transpiri. În plus, nectarinele au conţinut mare de betacaroten, element care are proprietatea de a apăra pielea de razele ultraviolete ale soarelui şi de a contracara efectele nocive ale acestora: degradarea celulară, îmbătrânirea prematură a epidermei, apariţia cancerelor cutanate, conform adevarul.ro.

Nectarinele reglează activitatea ficatului şi a intestinelor. Fibrele conţinute de aceste fructe sunt foarte bine tolerate de sistemul digestiv, de aceea sunt recomandate chiar şi copiilor de vârstă foarte mică, precum şi celor care suferă de sindromul colonului iritabil.
Nectarinele protejează celula nervoasă şi menţin echilibrul sistemului nervos, fiind nemaipomenite în nevroze şi insomnii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii