Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:40 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nectarinele sunt o sursă bună de potasiu, fosfor și fibre

ro

30 Jun, 2018 00:00 2210 Marime text
Nectarinele au un conținut mai mic de calorii decât piersicile și sunt o sursă bună de potasiu, fosfor și fibre. Aportul de fibre ajută tranzitul intestinal și este benefic și pentru persoanele hipertensive, deoarece fibrele reglează nivelul colesterolului, scad tensiunea arterială și previn diferitele tipuri de cancer, conform Agerpres.ro
 
Nutrițional, există multe asemănări între cele două fructe înrudite, nectarine și piersici. Ambele conțin foarte multă vitamina C, fier și potasiu, cantități modeste de fibre, de betacaroten și puține calorii. Ambele fructe delicioase sunt înrudite cu prunele, care conțin și ele potasiu, dar mai puțină vitamina C decât suratele lor.
 
Cu un conținut mare de apă, aceste fructe aromate au un efect revigorant și suplinesc pierderile de săruri minerale cauzate de transpirația excesivă.
 
Deoarece au puține calorii sunt recomandate și în curele de slăbire. Datorită conținutului mare de apă, nectarinele contribuie la eliminarea acidului uric din organism, ajutându-i astfel pe bolnavii de gută și de afecțiuni inflamatorii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii