Pentru perioada Paştelui
informaţii utile, tradiţii, program magazine
01:42 24 05 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Beneficiile ouălor de prepeliţă

ro

03 Mar, 2015 00:00 632 Marime text
Valoarea nutritivă a oului de prepeliţă este mult mai mare comparativ cu a celui de găină, deoarececonţine proteine, vitaminele A, B1, B6, B12, tiamină, riboflavină, niacină, betacaroten, luteină, fosfor, potasiu, seleniu, calciu, cantităţi mai mici de fier şi zinc, precum şi 18 aminoacizi. Ouăle de prepeliţă combat anemia, elimină toxinele şi metalele grele din sânge, favorizează tratamentul tuberculozei, alastmului bronşic şi al diabetului zaharat. De asemenea, acest ou are efecte puternice împotriva cancerului şi poate ajuta la inhibarea creşterii celulelor canceroase.
 
Consumul ouălor de prepeliţă ajută la eliminarea pietrelor de la rinichi, accelerează recuperarea după un accident vascular cerebral, ajută la întărirea muşchiului inimii, sporeşte activitatea creierului şi ajută la îmbunătăţirea memoriei. Mai mult decât atât, oul de prepeliţă întăreşte sistemul imunitar, încetineşte îmbătrânirea organelor şi îmbunătăţeşte culoarea pielii şi a părului. Totodată, combate gastrita, ulcerul gastric şi ulcerul duodenal.

Ti-a placut articolul?

Comentarii