Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:56 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziare.com Kovesi neagă acuzaţiile lui Ghiţă şi Băsescu şi vorbeşte despre relaţia DNA cu SRI - „Se încearcă destabilizarea sistemului judiciar!”

ro

17 Jan, 2017 16:01 2847 Marime text
„Nu am participat la evenimente private cu Sebastian Ghiţă, nu am vorbit niciodată la telefon cu Sebastian Ghiţă, nu i-am dat mailuri, nu am participat decât la evenimente organizate de şefi de instituţii sau de instituţii publice. Nu am de ce să demisionez. Mi-am făcut şi voi continuă să-mi fac treaba”, afirmă procurorul şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, potrivit ziare.com.

Într-un interviu acordat Ziare.com, Laura Kovesi a apreciat că scandalul creat de Sebastian Ghiţă are că ţintă întregul sistem judiciar: „decredibilizare, hărţuire, intimidare. Impactul este asupra întregului sistem de justiţie. Sunt mulţi care spun: uite ce va fac vouă, când dosarele vor ajunge la noi, ni se poate întâmplă la fel. Ce sunt aceste atacuri? O încercare de a ne intimida. DNA a atins persoane foarte importante, cu averi impresionante.

(...) S-au dat sute de mii de euro, chiar şi un milion, pentru campanii anti-DNA, de hărţuire, de intimidare, de denigrare".

Procurorul şef DNA a respins categoric acuzaţia că dosarele ar fi aranjate sau că procurorii ar fi răspuns la comenzi: „Pe mine nu m-a sunat niciodată cineva să-mi spună: dosarul asta trebuie să-l închizi sau să-l deschizi."

Sebastian Ghiţă a declanşat un scandal de proporţii şi susţine că a fost prieten cu dvs, că a chefuit cu dvs, că se vedea cu dvs de 2-3 ori pe săptămâna. Cum l-aţi cunoscut şi în ce condiţii v-aţi văzut cu Sebastian Ghiţă?

În mod normal, nu menţionez cum cunosc persoane prin prisma atribuţiilor de serviciu. Reamintesc o declaraţie pe care am făcut-o anul trecut: nu am fost, nu sunt şi nu voi fi prietenă cu Ghiţă Sebastian, cu inculpatul Ghiţă Sebastian.

Nu doresc să întru în dialog cu un inculpat fugar, dar pentru că există aceste afirmaţii în spaţiul public, voi răspunde.

În calitatea mea instituţională, am fost invitată la anumite evenimente organizate de şefi de instituţii sau de instituţiile cu care colaborăm în activitatea noastră, ocazie cu care l-am întâlnit pe Sebastian Ghiţă. La astfel de evenimente.

Nu am participat la evenimente private cu Sebastian Ghiţă, nu am vorbit niciodată la telefon cu Sebastian Ghiţă, nu i-am dat mailuri şi nu am participat decât la evenimente organizate de şefi de instituţii sau de instituţii publice, la care eu nu pot cenzură lista de invitaţi, evenimente la care au fost prezente şi alte persoane.

S-a vorbit mult despre o întâlnire cu dl Ghiţă în vie, la care ar fi participat şi dl Ponta, care a confirmat-o.

Repet, nu am avut întâlniri private cu Sebastian Ghiţă şi nici discuţii private cu Sebastian Ghiţă.

Dl Ghiţă ameninţă cu poze sau înregistrări de la o întâlnire privată la Sinaia. Pot apărea asemenea poze sau înregistrări cu dvs şi dl Ghiţă în concedii, la el acasă, la Sinaia?

Nu am fost în vacanţe cu Sebastian Ghiţă, nu am petrecut timp liber cu Sebastian Ghiţă. Poze trucate sau editate, filme trucate sau editate pot apărea oricând aşa cum au apărut şi până acum.

Sunt deja imagini în spaţiul public în care este aplicată fotografia mea peste o imagine dintr-o vie sau o cramă. Am văzut imagini cu mine de la evenimente publice, aplicate peste o altă imagine, spunându-se că am participat la nu ştiu ce petreceri. Aşa ceva poate să apară, poze, filme editate, trucate. Pot să apară poze dintr-un context prezentate în alt context. Nu exclud asemenea manipulări.

Este evident că se încearcă o manipulare pentru că lumea să uite câte dosare i-au fost făcute acestui inculpat, câte prejudicii a provocat statului şi că este un inculpat fugar. Este doar o manipulare prin care îmbracă lucruri adevărate cu lucruri false.

Nu am participat la evenimente private cu Sebastian Ghiţă, nu am participat la evenimente organizate de acesta. Sunt situaţii în care participând la evenimente, a căror lista de invitaţi nu o pot cenzură, să întâlnesc persoane inculpate, care erau implicate în dosare DNA sau ulterior au fost cercetate. Dar acest lucru nu mă face prietenă cu acele persoane.

Faptul că într-o poză de grup apare şi una dintre acele persoane nu te face prietenă cu ea. Uneori, am plecat din zona unde erau persoanele respective, am evitat orice contact direct cu ele. Dar nu pot cenzură ce se întâmplă în afară locuinţei sau a biroului meu.

Sunteţi ofiţer acoperit al unui serviciu secret dintr-o ţară parteneră, după cum susţine dl Ghiţă?

Nu. Nu. Exclus. Aceste afirmaţii mi se par foarte grave, total mincinoase. Nu este adevărat.


Citește integral pe ziare.com

Sursa foto: aktual24.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii