Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:57 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vladescu Am fi putut minti inca sase luni, dar le spunem romanilor adevarul

ro

01 Jun, 2010 17:50 887 Marime text

Ministrul de Finanţe, Sebastian Vlădescu, a afirmat, în cadrul dezbaterilor din Cameră pe tema moţiunii PNL, că românii nu mai trebuie minţiţi privind situaţia economică aşa cum s-a întâmplat până în 2009 şi că ei trebuie să ştie că "Europa merge prost, iar România s-ar putea să nu meargă bine".

Ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu a ripostat acuzelor din moţiunea PNL susţinând că semnatarii au susţinut o guvernare vinovată pentru agravarea crizei economice. "Trecutul nu poate fi schimbat, dar ar trebui să ne înveţe.Primul lucru ce ar trebui să ne înveţe este că nu e bine să minţi. S-a promis foarte mult acum doi anică în România va fi creştere economică veşnică de peste 5%, că vom putea da creşteri salariale de peste 25% anual, că vom da la nesfârşitpensii crescute. S-a promis foarte mult de către cei care mi-au confirmat ce am spus în 2007, că cei care iau aceste măsuri le iau pentru că ştiu că nu vor mai fi niciodată la putere", a declarat Vlădescu la începutul dezbaterilor din Camera Deputaţilor.

Ministrul a afirmat că sunt necesare măsuri ferme pentru a restrânge şi a eficientiza aparatul bugetar, dar şi pentru a regândi sistemul de protecţie socială."Avem zeci de formule de sprijin social, avem pensii fără să fi fost vreodată contributive, avem sate de orbi care se plimbă cu maşina şi au carnet, avem beneficiari deajutor socialcu Mercedes în curte,avem beneficiari de venit minim garantat ce au venituri mai mari decât media celor prezenţi acum în sală, avem tot felul de rupturi în funcţionarea sistemului, susţinute prin zeci de legi de asistenţă socială", a argumentat Vlădescu.

Acesta s-a referit şi la declaraţiile şefului FMI, Dominique Strauss-Kahn privind programul de austeritate al Guvernului Boc. "Din punct de vedere tehnic, reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional au spus că e cel mai bun program pe care îl poate România îl poateasuma. Ei au avut doar temerea că nu ne vom asuma riscul politic al acestor măsuri", aconchis Sebastian Vlădescu.

Sursa: newsin.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii