Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:03 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalul Militar Constanța a atribuit un contract unei firme ai cărei asociați au legături de rudenie cu un fost ministru al finanțelor (DOCUMENT)

ro

04 May, 2023 00:00 1785 Marime text
 • Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța a atribuit contractul „pachete reactivi pentru analizoare Iricell 2000 și International Laboratory ACL Elite Pro” firmei Medist
 • Potrivit platformei confidas, Medist SRL are sediul pe strada Ion Urdăreanu nr. 34A, sectorul 5, București, obiectul de activitate este comerțul cu ridicata nespecializat și anul înființării este 1995
 • Unul dintre asociații firmei Medist SRL, Sebastian Alexandru Vlădescu, este fiul lui Sebastian Vlădescu, fost ministru al finanțelor, condamnat în luna martie 2022, în primă instanță, la opt ani și șase luni de închisoare pentru luare de mită. De asemenea, soția fostului ministru, Carmen Vlădescu figurează în Medist SRL
 
Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța a atribuit contractul „pachete reactivi pentru analizoare Iricell 2000 și International Laboratory ACL Elite Pro” firmei Medist.
 
Conform descrierii succinte, contractul de achiziție publică de pachete reactivi va avea durata până la 31 decembrie 2023, cu posibilitate de prelungire prin act adițional, conform prevederilor art. 165 din HG395/2016, până la data de 30 aprilie 2024.
 
Valoarea totală a achiziției este de 235.748,84 de lei.
 
Contractul a fost împărțit în două loturi. Este vorba despre:
 • Pachet reactiv pentru analizor automat de urini Iricell 2000 (lot 1);
 • Pachet reactivi și consumabile pentru analizor coagulometru automat International Laboratory ACL Elite Pro (lot 2).
 
Criteriul de atribuire a fost prețul cel mai scăzut.
 
Tipul procedurii a fost licitație deschisă.
 
Contractul a fost încheiat la data de 28 aprilie. Pe 30 aprilie, rezultatul a apărut în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.
 

Despre Medist

 
Potrivit platformei confidas, Medist SRL are sediul pe strada Ion Urdăreanu nr. 34A, sectorul 5, București, obiectul de activitate este comerțul cu ridicata nespecializat și anul înființării este 1995.
 
Medist SRL a raportat pentru anul 2021 următoarele:
 • 96.023.919 lei – cifră de afaceri
 • 11.262.746 de lei – profit net
 • 91 de angajați
 
Firma a înregistrat în 2020:
 • 85.312.884 de lei – cifră de afaceri
 • 7.525.753 de lei – profit net
 • 89 de angajați
 
Conform confidas, Medist SRL a parafat 4.800 de contracte de achiziție publică. Valoarea lor ajunge la 330.557.053,70 de lei. Printre entitățile contractante se numără: Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România, Centrul Clinic de Boli Reumatismale dr. Ion Stoia, Centrul Medical Clinic Cristian Șerban Buzias, Centrul Medical de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu Ploiești etc.
 
Asociații companiei sunt: Ionel Manole, Carmen Vlădescu, Sebastian Alexandru Vlădescu, Gheorghe Florin Coica, Cristina-Ioana Crăciun, Gabriela-Cristina Anghel și Mihaela Elena Manole.
 

Sebastian Alexandru Vlădescu este fiul fostului ministru Sebastian Vlădescu

 
Unul dintre asociații firmei Medist SRL, Sebastian Alexandru Vlădescu, este fiul lui Sebastian Vlădescu, fost ministru al finanțelor, condamnat în luna martie 2022, în primă instanță, la opt ani și șase luni de închisoare pentru luare de mită. Apelul cauzei se află în prezent pe rolul Curții Supreme, pronunțarea fiind stabilită pentru data de 15 mai 2023.
https://www.scj.ro/1094/Detalii-dosar?customQuery%5B0%5D.Key=id&customQuery%5B0%5D.Value=100000000338752

De asemenea, soția fostului ministru, Carmen Vlădescu figurează în Medist SRL.
 
Sebastian Alexandru Vlădescu este prezent în companiile: Besmax Pharma Distribution SRL, Blend Project SRL, Business 4 All Company SRL, Energize Creative Studio SRL, Medist Imaging & P.O.C. SRL, Medist Imob SRL, Medist Life Science SRL, Mărul de Aur SRL, P.V.B. Euroconsulting SRL, S&T Properties 1 SRL și Sebimob Construct SRL.
 
Conform Oficiului Național al Registrului Comerțului (RECOM), Carmen Vlădescu apare în Ecologic All Pro SRL, Medist Imaging & P.O.C. SRL, Medist Imob SRL, Medist Life Science SRL și Mărul de Aur SRL.
 
Ionel Manole este asociat și în Ecologic All Pro SRL, Medist Life Science SRL, Medist Imaging & P.O.C. SRL și Mărul de Aur SRL.
 
Gheorghe Florin Coica este asociat în firmele: Ecologic All Pro SRL, Ecotermhho SRL, Medist Imaging & P.O.C. SRL, Medist Imob SRL, Medist Life Science SRL, Mărul de Aur SRL și Panoramic I.L. Line SRL.
 
Cristina-Ioana Crăciun figurează în companiile: Medist Imaging & P.O.C. SRL, Medist Imob SRL, Medist Life Science SRL, Mărul de Aur SRL și Romanian Soft Company SRL.
 
Gabriela-Cristina Anghel este prezentă și în Medist Imob SRL.
 
Mihaela Elena Manole mai figurează în companiile: Med Up SRL, Med Up Imob SRL și Medist Imob SRL.
 
Administrator în Medist SRL este Gheorghe Florin Coica.
 
Deține această funcție și pentru Onco Systems SRL.
 

Despre Sebastian Vlădescu

 
S-a născut pe 3 aprilie 1958. Este absolvent al Facultății de Comerț din cadrul Academiei de Studii Economice din București, promoția 1983. Apoi, a urmat studii post-universitare în specializarea Piețe de capital, investiții directe, organizate de Merrill Lynch, pe care le-a absolvit în 1997.
 
După absolvirea facultății, a lucrat ca economist însărcinat cu recuperarea creanțelor la COS Târgoviște (1983) și economist însărcinat cu derularea de programe de investiții, achiziții, plăți către furnizori la IRVMR București (1983 – 1990).
 
Ca politician, Sebastian Vlădescu a fost numit, după alegerile parlamentare din octombrie 1996, secretar de stat la Ministerul Industriei și Comerțului (ianuarie - iunie 1997), fiind responsabil de compartimentul financiar, angajare plăți inclusiv subvenții și transferuri, fiind și reprezentant al Ministerului în negocierile cu FMI și Banca Mondială.
 
La data de 22 august 2005, Sebastian Vlădescu a fost numit ministru al finanțelor în Guvernul Tăriceanu, îndeplinind această funcție până la data de 5 aprilie 2007, când Ministerul Finanțelor a fost comasat cu Ministerul Economiei și Comerțului.
 
Ca urmare a reorganizării Ministerului Economiei și Finanțelor, Vlădescu a fost numit secretar de stat cu relațiile internaționale și trezorerie. În vara anului 2007, el a intrat în conflict cu ministrul Varujan Vosganian, deoarece a susținut că bugetul nu dispune de resurse financiare pentru mărirea pensiilor, reprezentând un pericol pentru stabilitatea macroeconomică.
 
Sebastian Vlădescu a demisionat din funcția respectivă la data de 22 octombrie 2007, după finalizarea procesului de privatizare a Automobile Craiova (unde Vlădescu deținea funcția de președinte al Comisiei de privatizare) cu compania americană Ford.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Firma fiului unui fost ministru condamnat în primă instanță pentru luare de mită livrează reactivi la Spitalul Județean Constanța (DOCUMENT)

În urmă cu scurt timp! Decizia Curții Supreme pentru fostul ministru Vlădescu! Sume impresionante confiscate de instanță!(MINUTA)

Constanța Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu“ achiziționează pachete reactivi pentru analizoarele Pathfast și Rapid Point 500 (DOCUMENT)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii