Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:49 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Taina scanerului Vlădescu şi Blănculescu deznoadă mecanismul mafiei din Portul Constanţa(Video)

ro

26 May, 2011 10:21 2021 Marime text

Fostul ministru de finanţe Sebastian Vlădescu şi fostul ministru al Autorităţilor de Control Ionel Blănculescu au explicat, marţi, la Evenimentul Zilei de la B1TV, care este mecanismul funcţionării evaziunii din Portul Constanţa.

Sebastian Vlădescu a explicat că evaziunea fiscală este un fenomen frecvent în porturi, pentru că "datorită dimensiunii lor sunt greu de controlat". Deşi reţelele care se ocupă cu contrabanda sunt prezente în toate porturile din lume, în funcţie de "dedicaţia organelor statului de a se lupta cu acest flagel ele sunt ţinute în limite mai reduse sau mai puţin reduse", a spus el.

Vlădescu: Evaziune există în toate porturile

Ion Blănculescu a povestit că în Portul Constanţa a fost montat un echipament foarte sofisticat, pentru scanarea containerelor, care „a fost, bineînţeles, defectat imediat" pentru că „încurca afacerile".

Cei doi au clarificat că orice scaner care poate verifica conţinutul transporturilor care intră în port este un inamic redutabil al contrabandei. Aparatele montate pot fi defectate cu uşurinţă "dintr-o greşeală" de şoferii tirurilor, lovind aparatul cu containerele, a povestit Vlădescu.

Preţul sistemului montat şi defectat în Portul Constanţa a fost de 4,5 milioane de dolari, a declarat Blănculescu.

Vezi video pe: http://www.b1.ro/
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • spagoveanul 26 May, 2011 07:12 ce vrajeala-cind erau eu era pilca sef la vama-mucles