Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:28 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se schimbă regulile pentru jocurile de noroc online

ro

22 Oct, 2016 21:08 2236 Marime text
Operatorii de jocuri de noroc online trebuie să deschidă câte un cont unic pentru fiecare jucător, în care să fie trecute „datele de identificare ale jucătorului și vârsta de peste 18 ani a deținătorului contului”, se arată într-un comunicat al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN).
 
„În situația în care nu se transmit în termenul de validare legal documentele pentru confirmarea identității, organizatorul are obligația legală să închidă contul de joc, iar sumele găsite în acel cont vor fi virate automat la bugetul de stat, potrivit HG nr 111/2016”, anunță Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc.
 
Instituția face această precizare după un „număr tot mai mare de solicitări referitoare la măsurile de închidere a unor conturi de pe platformele de jocuri de noroc online”.
 
„După înregistrare, jucătorii trebuie să respecte condițiile de verificare a datelor solicitate de operator, astfel încât acesta să poată verifica existența unui cont unic al jucătorului pentru fiecare platformă autorizată, precum și minim datele de identificare ale jucătorului și vârsta de peste 18 ani a deținătorului contului, conform normelor legale în vigoare”, precizează ONJN.
 
De asemenea, operatorii de jocuri de noroc la distanță au obligația de a afișa pe site, la loc vizibil, "Termenii și condițiile" în vederea participării la joc.
 
La rândul lor, jucătorii au obligația să se informeze cu privire la termenii și condițiile platformei și la regulamentul de joc. „În momentul deschiderii contului de joc sau a jocului, jucătorul acceptă Regulamentul de joc, cu Termeni și condiții. Termenii și condițiile, precum și Regulamentul de joc reprezintă condițiile și clauzele contractuale dintre operator și jucător”, menționează ONJN.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii