Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:05 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Razie de amploare în municipiul Constanța! Au fost aplicate mai multe amenzi (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

11 Feb, 2024 17:09 1110 Marime text
Sursa foto: IPJ ConstantaÎn noaptea de 10 spre 11 februarie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța au efectuat o razie pentru menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea faptelor ilegale și a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
 
Potrivit IPJ Constanța, au fost legitimate aproximativ 1.300 de persoane, au fost verificate 920 de vehicule și 90 de localuri publice, respectiv baruri, săli de jocuri de noroc, parcuri.
 

„De asemenea, au fost depistate două persoane urmărite și una bănuită de săvârșirea a două infracțiuni de tentativă la furt calificat.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 151 de sancțiuni contravenționale, dintre care 52 la Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 75 la O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, iar restul pentru alte abateri.
 
Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 66.000 de lei“ - au mai precizta reprezentanții IPJ Constanța.

 
Totodată, au fost reținute în vederea suspendării 10 permise de conducere și au fost retrase 14 certificate de înmatriculare și 4 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.
 
De asemenea, au fost constatate în flagrant delict 9 infracțiuni.
 
Sursa foto: IPJ ConstantaExemple:
 
La data de 10 februarie a.c., în jurul orei 18.55,  polițiști din cadrul Serviciului de Siguranță Rutieră au identificat un bărbat, de 49 de ani, care a condus un autoturism, pe bulevardul Mamaia, fiind sub influența băuturilor alcoolice.
 
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, a fost condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 10 februarie a.c., în jurul orei 21.50,  polițiști din cadrul Serviciului Municipal de Siguranță Rutieră au identificat un bărbat, de 27 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Daciei din comuna Cumpăna, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru perioada în curs.
 
În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

„Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Constanța.

La data de 10 februarie a.c., în jurul orei 23.50,  polițiști din cadrul Secției 4 Poliție au identificat un bărbat, de 37 de ani, care a condus un autoturism, pe bulevardul Aurel Vlaicu, fiind sub influența băuturilor alcoolice.
 
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, a fost condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 11 februarie a.c., în jurul orei 00.40,  polițiști din cadrul Serviciului Municipal de Siguranță Rutieră au identificat un bărbat, de 30 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Moldovei, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru perioada în curs.
 
În toate cauzele a fost întocmit dosar de cercetare penală.
 
La razie au participat și jandarmi, precum și polițiști locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța.

Citește și: 

Amenzi aplicate în urma unei acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, la Constanța (FOTO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii