Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:44 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reacţia MAE după ce Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă balistică

ro

29 Nov, 2017 13:59 1580 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe al României condamnă cu toată fermitatea lansarea unei rachete balistice de către Republica Populară Democrată Coreeană, la data de 28 noiembrie 2017, o nouă gravă amenințare la adresa păcii și securității regionale și internaționale.
 
Acțiunile repetate, provocatoare și periculoase ale Republicii Populare Democrate Coreene încalcă în mod continuu și flagrant Rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU, ignorând numeroasele apeluri ale comunității internaționale de a sista activitățile ilegale privind programul nuclear și balistic.
 
Ministerul Afacerilor Externe reiterează îndemnul către Republica Populară Democrată Coreeană de a înceta escaladarea tensiunilor și de a manifesta deschidere pentru angajarea într-un dialog credibil și consistent cu comunitatea internațională, se arată în comunicatul oficial.
 

"România își exprimă întreaga solidaritate față de Republica Coreea și Japonia și rămâne ferm angajată în sprijinirea eforturilor dedicate  respectării normelor internaționale, detensionării situației, restabilirii păcii și securității în Peninsula Coreeană", precizează MAE.

 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii