Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:42 24 07 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premiul Nobel pentru Pace 2020, acordat Programului Alimentar Mondial

ro

09 Oct, 2020 16:44 839 Marime text
  •  Premiul Nobel pentru Pace în 2020 a fost acordat Programului Alimentar Mondial (WFP) din cadrul Organizației Națiunilor Unite.
Premiul Nobel pentru Pace 2020 a fost acordat vineri Programului Alimentar Mondial (PAM) al ONU care, din Yemen şi până în Coreea de Nord, ajută la hrănirea a zeci de milioane de persoane din lume, acolo unde foametea, adevărată 'armă de război', riscă să se agraveze din cauza pandemiei de COVID-19, scrie romaniatv.net.

Programul Alimentar Mondial se prezintă drept "cea mai mare organizaţie umanitară", o necesitate deoarece, conform estimărilor sale, 690 de milioane de persoane - una din 11 - sufereau de subalimentare cronică în 2019. Iar în acest an numărul va fi fără îndoială mai mare din cauza pandemiei.

Programul Alimentar Mondial este recompensat pentru "eforturile sale de luptă împotriva foametei, pentru contribuţia la îmbunătăţirea condiţiilor de pace în zonele afectate de conflicte şi pentru că a jucat un rol esenţial în eforturile de a împiedica utilizarea foametei ca armă de război", a declarat preşedinta Comitetului Nobel, Berit Reiss-Andersen.

Purtătorul de cuvânt al PAM, Tomson Phiri, a declarat că primirea acestui premiu este "un moment de mândrie". "În acest an, ne-am făcut mai mult decât datoria", a spus el într-o conferinţă de presă la Geneva, în contextul în care PAM a menţinut fluxul de ajutoare internaţionale în ciuda măsurilor de izolare şi a restricţionării transporturilor.

Ti-a placut articolul?

Comentarii