Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:09 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vicepremierul chinez, prezent la parada militară din Coreea de Nord

ro

09 Sep, 2023 09:35 910 Marime text
Coreea de Nord foto pixabay
  • Delegaţia chineză a fost condusă de unul dintre vicepremierii Chinei, Liu Guozhong.

Coreea de Nord a organizat o paradă militară la care a asistat vicepremierul chinez Liu Guozhong pentru a marca cea de-a 75-a aniversare a proclamării Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC), a anunţat Agerpres

În afară de delegaţia chineză la această paradă care s-a desfăşurat sâmbătă la Phenian sub privirile liderului nord-coreean Kim Jong Un a fost prezentă şi o delegaţie oficială de la Moscova, a indicat KCNA.

Delegaţia chineză a fost condusă de unul dintre vicepremierii Chinei, Liu Guozhong, a precizat aceasta.

Evenimentul a constat într-o paradă a „forţelor paramilitare“, potrivit agenţiei de presă nord-coreene, şi nu a soldaţilor din armata regulată ca de obicei.

Parada din „8 septembrie în piaţa Kim Ir Sen, în capitala Phenian, a marcat cea de-a 75-a aniversare a fondării Republicii Populare Democrate Coreea“, a mai explicat KCNA, referindu-se la primul conducător al ţării şi utilizând numele oficial al Coreei de Nord.

Sosirea vicepremierului chinez în fruntea unei delegaţii compuse din înalţi responsabili intervine după vizita în iulie a unui alt reprezentant al Beijingului, Li Hongzhong, membru al Biroului politic al Partidului Comunist chinez.

Prezenţa delegaţiilor de demnitari chinezi şi ruşi intervine în timp ce Washingtonul afirmă că Kim Jong Un ar urma să se întâlnească în această lună cu Vladimir Putin în Rusia pentru a discuta despre posibile livrări de arme.

Liderul nord-coreean nu-şi părăseşte decât rareori ţara şi nu a mai făcut-o de la declanşarea pandemiei de COVID-19.

La Phenian, Kim Jong Un a discutat cu membrii delegaţiei chineze aflate în vizită în ţara sa, conform aceleiaşi agenţii oficiale nord-coreene, potrivit Reuters.

Preşedintele chinez Xi Jinping i-a trimis o scrisoare liderului nord-coreean în care îşi exprimă voinţa de a consolida comunicarea strategică şi cooperarea la nivel operaţional între cele două ţări.

Preşedintele rus Vladimir Putin a adresat de asemenea un mesaj lui Kim Jong Un în care afirmă că Rusia şi Coreea de Nord îşi dezvoltă relaţiile bilaterale cu scopul de a garanta securitatea şi stabilitatea în Peninsula Coreeană şi în Asia de Nord-Est.

Citește și:

Vizită istorică: Trump, primul președinte american care a pășit pe teritoriul nord-coreean
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii