Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:38 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Românii din Coreea de Nord, Zimbabwe sau India au ieşit la vot. Iată în ce ţări prezenţa a fost zero

ro

07 Oct, 2018 13:12 4194 Marime text

 
La ora 10:00, Biroul Electoral Central a publicat ultimele date strânse de ieri şi azi la referendum. Au existat secţii în ţară unde prezenţa a fost infimă, iaralte secţii au avut peste 100% prezenţă la vot. Însă, un aspect interesant a fost cum s-a votat în diasporă. Dacă la ultimele alegeri, cozile erau interminabile, iar mulţi români nu au apucat să voteze.
 
În Afganistan au votat mai mulţi români decât în secţiile din localităţile mici de la ţară. Astfe, la Kabul sunt două secţii, unde au votat 8, respectiv 83 de români, iar la Kandahar în secţia de acolo au votat 99 de români. În Arabia Saudită, 11 persoane au votat la Riad. În Azerbaidjan, la Baku 14 români au fost prezenţi la urne. Nici în Coreea de Nord şi de Sud nu au lipsit românii, în Coreea de Sud au votat 12 români, iar în Coreea de Nord 7 s-au prezentat la urne. În Iordania, la Amman, 63 de români au fost prezenţi, iar la Tokyo, în Japonia 38 de persoane şi-au exprimat votul. La New Delhi, în India, 10 români au fost la vot, iar în Jakarta, Indonezia, 7 cetăţeni români au votat. 5 români au votat în Zimbabwe la Harare, iar în Federaţai Rusă au votat 53 de persoane la o secţie din Moscova, 3 români la Rostov pe Don şi alţi 8 la secţia de la Sankt Petersbourg.
 
Au fost touşi ţări unde prezenţa vot a fost egală cu zero: Argentina, Brazilia, Canada, Columbia, Chile, Cuba, Mexic, Islanda, Peru, Senegal, Uruguay, Venezuela şi SUA.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii