Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PSD face joc de glezne pentru alegerile locale de anul viitor. Propunerea pentru Primăria Castelu este neaşteptată

ro

15 Sep, 2015 14:34 2480 Marime text
 
Secretarul executiv al PSD Constanţa, Cristinel Dragomir, a afirmat astăzi  că Organizaţia Judeţeană a PSD Constanţa îl va susţine pentru postul de primar la Mircea Vodă pe actualul viceprimar, George Ionaşcu. Precizăm că astăzi, primarul comunei, Dumitru Dedu, şi-a pierdut mandatul ca urmare a ordinului emis de prefect. „Domnul Dedu oricum nu mai voia să candideze, îşi dăduse demisia din funcţiile de conducere din partid, aşa cum prevede statutul şi de aceea noi aveam varianta actualului viceprimar pentru alegerile viitoare“, a precizat Cristinel Dragomir.

Şi mai interesantă apare situaţia de la Castelu. Deşi primarul Nicolae Anghel nu şi-a pierdut astăzi mandatul de primar, la fel ca şi ceilalţi trei şefi de administraţii publice locale din judeţ, cel mai probabil prefectul va emite ordinul de încetare a mandatului său după data de 26 septembrie.Cu toate acestea, aşa cum a precizat şi prefectul Ion Constanin, în cazul acesta nu li se va restrânge dreptul de a alege sau de a fi aleşi. „Dacă va continua această coaliţie cu UNPR-ul, atunci, cel mai probabil, candidatul nostru la Castelu va fi tot Nicolae Anghel, dacă o să mai vrea să candideze, dacă lucrurile vor rămâne aşa...vom vedea“, a declarat astăzi Cristinel Dragomir.

Citeşte şi: 

Şi la Tuzla, Organizaţia PSD îl va susţine tot pe Constantin Micu, primarul care are, începând de astăzi, mandatul suspendat prin ordinul prefectului, dacă acesta va dori să candideze pe listele partidului. „Noi am discutat şi ştiu că domnul Micu mai vrea să candideze şi o să îl susţinem“, a precizat secretarul executiv al PSD.

Şi la Năvodari, PSD îl va susţine pe Florin Chelaru, actualul viceprimar pentru funcţia de edil-şef. „Am vorbit persoanl cu domnul Matei, nu mai vrea acum, momentan, să candideze, vrea să îşi rezolve problemele. Mi-a zis că dacă până anul viitor îşi va remedia problemele, vom mai discuta“, a mai spus Cristinel Dragomir.

La Medgidia, Dragomir a declarat că, cel puţin personal, o va susţine pe Luminiţa Vlădescu, actualul viceprimar şi vicepreşedinte al PSD Constanţa, iar la  Primăria Mangalia, propunerea sa personală este Zanfir Iorguş în  acest moment. Pentru oraşul Cernavodă, propunerea social-democraţilor este actualul viceprimar, Ştefan Pleşa.

Precizăm că tot astăzi, Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că pe 11 octombrie va avea loc Congresul Extraordinar al partidului, potrivit Agerpres. „Am hotărât ca luni să convocăm Comitetul Executiv Naţional, iar propunerea filialelor judeţene este ca Congresul extraordinar să aibă loc pe 11 octombrie”, a declarat Dragnea, după Biroul Permanent Naţional al partidului. De asemenea, până la acest Congres, Organizaţiile Judeţene ale PSD din ţară ar trebui să aibă finalizată lista cu propunerile candidaţilor la alegerile locale din 2016.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii