Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:51 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul Legii salarizarii in 2011 Bugetarii vor primi cu 15% mai mult fata de cat au castigat in octombrie 2010

ro

24 Nov, 2010 18:15 1249 Marime text

Dupa o perioada lunga de tergiversari, Guvernul va aproba, astazi, proiectul de lege privind salarizarea in anul 2011 a bugetarilor si Proiectul de lege-cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice. "In anul 2011, cuantumul brut al salariilor de baza/soldelor de functie/salariilor de functie/indemnizatiilor lunare de incadrare, inclusiv sporuri, indemnizatii, precum si al altor drepturi in lei sau in valuta ale personalului platit din fonduri publice, aflat in plata la 1 octombrie 2010, se majoreaza cu 15%", este principala prevedere din proiectul privind salarizarea in 2011. Legea mai prevede ca in 2011 nu se vor acorda premii, tichete de masa, tichete cadou si tichete de vacanta.

In ceea ce priveste Legea-cadru privind salarizarea unitara, aceasta prevede ca "raportul intre coeficientul de ierarhizare minim si coeficientul de ierarhizare maxim pe baza carora se calculeaza salariile de baza este de 1 la 15".
Cu toate ca autoritatile au declarat, in mai multe randuri, ca Legea salarizarii unitare va avea o forma finala abia dupa ce partenerii sociali se vor pune de acord, niciuna dintre discutiile pe aceasta tema de la Ministerul Muncii nu s-a finalizat cu vreun consens. O alta modificare priveste reincadrarea personalului bugetar in 2011 cu salarizare egala pentru aceleasi functii, dar pornind de la baza din luna octombrie.

Cresterea salariala prognozata de ministrul Muncii, Ioan Botis, pentru anii urmatori este de peste 43%. "Vom recupera, in mod constant, in urmatorii ani si vom creste salariile, in masura in care economia ne-o va permite, iar ceea ce am statuat noi prin legea-cadru duce la o crestere totala salariala, in timp, de peste 43%", a spus Botis.

"Practic, la munca de acelasi tip, vor fi incadrati pe aceeasi functie si va fi o salarizare legata direct de functia pe care o are pe acea treapta. In sanatate, in invatamant, in multe cazuri salariile au o crestere consistenta", a adaugat ministrul Muncii.

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a avut in vedere parametri macroeconomici privind un numar de 1.290.000 de salariati in sectorul bugetar si o anvelopa salariala de 39 miliarde lei alocati pentru anul 2011.

Vezi pe hotnews.ro cateva prevederi din legea privind salarizarea in 2011.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii