Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:46 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politistii de la Rutiera au fost aseara in cluburi

ro

20 Oct, 2013 07:47 1469 Marime text
  Poliţiştii din cadrul Serviciul Rutier Constanţa în parteneriat cu Agenţia Naţională Antidrog Constanţa şi Asociaţia Siguranţa Auto Bucureşti au derulat în noaptea de sâmbătă spre duminică o activitate de prevenire a accidentelor rutiere prin care au marcat „Noaptea Europeană Fără Alcool”.     

     "La nivel european, încă din anul 1995, în a treia săptămână a lunii octombrie se desfăşoară evenimentul numit "Noaptea Europeană Fără Alcool". Acesta are drept scop prevenirea accidentelor de circulaţie produse pe fondul conducerii autovehiculelor de către tinerii şoferi aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice. La acest eveniment sunt incluse peste 16 ţări, printre care, pentru a cincea oară şi România".        

  Bazele acestei acţiuni au fost puse ca urmare a unei observări atente a evoluţiei ascendente a numărului accidentelor din Europa, în care au fost implicaţi tinerii, pe fondul conducerii autovehiculelor sub influenţa alcoolului. De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie rutieră, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele, punând în pericol siguranţa participanţilor la trafic.       
  
  În ţara noastă, numai în primele 9 luni ale anului curent s-au înregistrat 533 accidente grave de circulaţie în care au fost implicaţi cu vinovăţie conducători auto aflaţi sub înfluenţa băuturilor alcoolice, soldate cu 76 de persoane decedate şi 558 de persoane rănite grav.        

  Întrucât siguranţa rutieră constituie una dintre priorităţile Poliţiei Rutiere Constănţene acţiunile de impunere a legii au fost completate cu activităţi preventive în r ândul conducătorilor de autovehicule, pentru preîntâmpinarea unor evenimente nedorite.        
  În acest context în cluburile din municipiul Constanţa s-au desfăşurat acţiuni preventive pentru descurajarea conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii