Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:33 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Petiţie Se cere includerea României la Eurovision 2016

ro

27 Apr, 2016 07:27 1810 Marime text
 
Fanii din străinătate ai concursului Eurovision 2016 au lansat pe pagina change.org o petiţie prin care vor ca România să fie primită în ediţia din acest an a concursului.
 
Iată textul petiţiei, semnat de fanul cu numele Eduard Zoly: „Noi, fanii concursului Eurovision, cerem demisia directorului general EBU, Ingrid Deltenre, şi a lui Jon Ola Sand, supervizor executiv EBU. Cerem demisiile celor doi din cauza deciziei pripite şi neglijente de a exclude piesa României şi reprezentaţia lui Ovidiu Anton din concursul acestui an. Ca fani ai show-ului, ne considerăm afectaţi în mod direct de această decizie nedreaptă. Schimbarea regulilor a avut loc în mijlocul jocului, după ce Ovidiu Anton a câştigat Selecţia Naţională din România, şi doar la câteva zile înainte de reprezentaţia sa de la Stockholm. Ni s-a promis că România va face parte din a doua semifinală şi că artistul român va cânta. Simţim că am fost trataţi fără respect de reprezentanţii EBU şi că aşteptările ne-au fost înşelate într-un concurs fair-play. Opriţi deciziile arbitrare luate peste noapte în ceea ce priveşte politica şi regulile EBU. Ingrid Deltenre şi Jon Ola Sand, vă rugăm, prezentaţi-vă demisiile! Mulţumim.“
 
Ovidiu Anton, care urma să urce pe scena Eurovision 2016 ca reprezentant al României, a mărturisit că resimte destul de adânc acest şoc: „Drumul meu către Eurovision se opreşte aici, prin această umilinţă la care am fost supus, în faţa mea acest concurs şi-a pierdut orice credibilitate că ar fi despre muzică, oameni şi sentimente. Acest concurs este despre politică şi despre bani. Nu vreau să arunc vreo vină în vreo direcţie, pentru că eu sunt doar un artist şi nu ştiu toate datele problemei, dar eu am cel mai mult de suferit şi eu n-am nicio vină. Muzica mea cu siguranţă este afectată pentru că prezenţa mea acolo mi-ar fi adus foarte multe beneficii, iar dreptul de a fi acolo eu mi l-am câştigat printr-o Selecţie Naţională“.    
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii