Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:35 29 11 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eurovision. Juriul din România a acordat punctaj maxim Republicii Moldova

ro

16 May, 2022 15:08 1174 Marime text
foto: captură video YouTube/ TVR

Juriul din România a acordat punctaj maxim Republicii Moldova, la Eurovision, iar reprezentanţii televiziunii publice solicită explicaţii organizatorilor privind înlocuirea notelor cu „un 'substitut' calculat într-un mod netransparent".

TVR a publicat atât componenţa juriului României pentru Eurovision, cât şi notele acordate fiecărei ţări.

Juriul României la Eurovision a fost format din: Sanda Ladoşi, Luminiţa Anghel, Ovi Jacobsen, Liviu Elekeş şi Mihai Pocorschi. Punctajul acordat de juriul României concurenţilor din finala Eurovision 2022 a fost următorul: Moldova-12 puncte, Grecia-10 puncte, Polonia-8 puncte, Olanda-7 puncte, Azerbaidjan-6 puncte, Australia-5 puncte, Italia-4 puncte, Spania-3 puncte, Finlanda-2 puncte şi Lituania- un punct.

TVR subliniază că prezentatoarei Eda Marcus nu i-a fost permisă comunicarea, în direct, a rezultatelor jurizării României, de către European Broadcasting Union (EBU).

Votul juriului României a fost anulat de către EBU. 
 

„Reiterăm faptul că TVR a solicitat organizatorilor ESC să ne furnizeze, în mod oficial, motivele concrete pentru care au înlocuit punctajul juriului din România cu un 'substitut' calculat într-un mod netransparent. În funcţie de răspunsul care ne va fi trimis, TVR îşi rezervă dreptul de a lua măsuri pentru corectarea situaţiei create", arată reprezentanţii televiziunii publice.


Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra, a câştigat Eurovision 2022 cu piesa „Stefania", în urma finalei ce a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică la Sala Pala Olimpico din Torino. România - reprezentată de wrs, cu melodia „Lamame" - s-a clasat pe locul 18, scrie Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii