Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:38 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participanții la marșul privind unirea României cu Republica Moldova au plecat din Piața Victoriei

ro

22 Oct, 2016 20:36 1680 Marime text
Participanții la marșul prin care s-a cerut asumarea unificării României cu Republica Moldova ca proiect de țară au plecat din zona Pieței Victoria, transmite Agerpres.
 
Unii dintre aceștia au declarat că se duc la Piața Universității, cu metroul sau alt mod, pentru a continua protestul.
 
Anterior, manifestanții au încercat să treacă de jandarmi pentru a se deplasa pe Calea Victoriei până la Piața Universității, însă forțele de ordine i-au oprit.
 
Unii dintre protestatari au menționat că nu pleacă fără președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion, despre care au susținut că ar fi fost luat de jandarmi.
 
"Vreți să mă luați și pe mine? Scoateți-l pe George, că iese scandal", le-a spus jandarmilor Teodor Mărieș.
 
El a afirmat că este foarte supărat că în anul 2016 securitatea statului român își permite "să-l aresteze pe cel mai loial lider naționalist din România, George Simion".
 
La rândul său, Roxana Zglimbea, a spus că George Simion ar fi fost băgat într-o dubă a forțelor de ordine.
 
Un alt protestatar, Mihai Eftimie, le-a dat flori jandarmilor. "Armata își face datoria. Trădătorii sunt conducătorii. Ei nu vor unirea. Ei își fac datoria, nu-i voi condamna niciodată", a afirmat Mihai Eftimie.
 
Căpitanul Mihai Vornicu, reprezentantul Jandarmeriei Capitalei, a explicat că acțiunea a fost autorizată astfel: marș pe traseul Hanul lui Manuc — Piața Universității — Piața Romană — Piața Victoriei între orele 14:00 și 17:30, iar în intervalul 17:30-18:00 pentru susținerea de alocuțiuni în Piața Victoriei.
 
"În urma incidentelor cinci persoane au fost conduse la secția de poliție pentru stabilirea identității și alte măsuri legale. Jandarmii au acționat în mod legal având în vedere că protestatarii au avut intenția de a intra pe Calea Victoriei. Colegii mei au acționat prin cordoane de jandarmi. I-au somat să-și întrerupă înaintarea dar o parte dintre ei nu au ascultat indicațiile forțelor de ordine și atunci jandarmii au fost obligați să acționeze pentru a stopa intenția de deplasare pe Calea Victoriei", a declarat Vornicu.
 
El nu a putut să precizeze dacă în rândul celor cinci persoane conduse la secția de poliție se numără și George Simion.
 
Anterior, George Simion a spus că marșul este autorizat și că va avea loc pe traseul Hanul lui Manuc — Piața Universității — Piața Romană — Piața Victoriei și înapoi Piața Universității.

Citeşte şi...
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii