Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:13 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O săptămână până la examene Lucrările absolvenților de clasa a VIII-a vor fi corectate în alte județe

ro

20 Jun, 2016 17:34 6506 Marime text
Urmează o perioadă încărcată de emoții pentru absolvenții de gimnaziu. Peste o săptămână, aceștia vor susține Evaluarea Națională, la Limba și Literatura Română și Matematică. Noutatea este că, din acest an, Ministerul Educației dorește să aplice o premieră în ceea ce privește corectarea. Astfel, lucrările elevilor din Constanţa vor fi evaluate în alt județ, iar tezele susținute de elevii unui județ vecin vor fi corectate de profesorii constănţeni.  
Prima probă a Evaluării Naționale din acest an debutează pe 27 iunie 2016, cu Limba și Literatura Română. Pe 29 iunie se desfășoară proba la Matematică, primele rezultate, înainte de contestații, urmând să se afișeze pe 1 iulie. În aceeași zi, între orele 16,00 și 20,00, elevii nemulțumiți de note pot face contestații. Pe 5 iulie 2016 are loc afișarea rezultatelor finale, după rezolvarea tuturor posibilelor contestații. ​”Lucrările de la examenul de Bacalaureat 2016 se corectează tot în alte județe”
Este declarația pe care ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a făcut-o în săptămâna abia încheiată, infirmând astfel informaţiile apărute în presă conform cărora „lucrările nu vor mai fi corectate automat într-un alt judeţ”. „Această informaţie nu a venit de la minister, lucrarile vor fi corectate in afara judetelor, ne-am asigurat ca transpotul lucrarilor sa se faca sigur”, a declarat ministrul Adrian Curaj. Conform metodologiei de desfăşurare a Bacalaureatului din 2016, „în cazul în care Comisia Națională de Bacalaureat decide ca evaluarea lucrărilor dintr-un județ/Municipiul București să se facă în alt județ, transportul lucrărilor dintr-un județ/municipiul București în județul desemnat de Comisia Națională de Bacalaureat pentru evaluarea inițială a acestora și invers, precum și consemnarea în catalogul electronic a rezultatelor obținute de candidați la examenul național de bacalaureat, se fac în conformitate cu procedura elaborată de Comisia Națională de Bacalaureat.

Sursa: mesagerul.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii