Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:21 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost publicată ierarhia absolvenților clasei a VIII-a care participă la admiterea în învățământul liceal

ro

05 Jul, 2023 19:45 1121 Marime text
A fost publicată ierarhia la nivel județean/al Municipiului București a absolvenților clasei a VIII-a care participă la admiterea în învățământul liceal pentru anul școlar 2023-2024.

Poate fi consultată prin accesarea linkului: http://admitere.edu.ro/.

Referitor la ierarhizarea candidaților, Ministerul Educației face următoarele precizări:

Ierarhizarea candidaților se face în ordinea descrescătoare a mediei de admitere (egală cu media notelor obținute la evaluarea națională) și, pentru medii egale, prin aplicarea, în ordine, a criteriilor de departajare, respectiv:
[➡] nota obținută la proba de limba și literatura română, în cadrul evaluării naționale
[➡] nota obținută la proba de matematică, în cadrul evaluării naționale
[➡] nota obținută la proba de limba și literatura maternă, dacă este cazul
[➡] media de absolvire a claselor V–VIII.

În privința criteriului al treilea de departajare, Ministerul educației precizează că acesta se aplică doar candidaților care au optat pentru includerea, în calculul mediei de admitere, a notei obținute la limba și literatura maternă și care pot opta și pentru înscrierea în unități de învățământ cu predare în limba maternă.

„Reiterăm faptul că eroarea de algoritm de la publicarea din 4 iulie a ierarhiei candidaților nu a afectat integritatea bazei de date și că situația creată nu afectează procesul de completare a opțiunilor și repartizarea computerizată a candidaților, în cadrul admiterii la liceu.
Menționăm că întârzierea față de momentul anunțat astăzi, 5 iulie, pentru publicarea ierarhiei, se datorează verificărilor suplimentare efectuate înainte de publicare.
Ne cerem scuze pentru situația creată și vă asigurăm că Ministerul Educației face toate demersurile pentru desfășurarea în bune condiții a activităților care vizează sistemul educațional și pentru remedierea erorilor, atunci când ele se produc“ - au mai precizta reprezentații Ministerului Educației.

Citește și: 

Oficial de la Ministerul Educației! Când va fi publicată ierarhia absolvenților clasei a VIII-a care participă la admiterea în învățământul liceal
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii