Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:00 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Școala altfel" la Constanța “Nu mi-e frică de doctor!”

ro

05 Apr, 2015 17:10 2083 Marime text
Asociaţia Studenţilor şi Medicilor Voluntari (ASMV) va derula o nouă activitate în cadrul proiectului “Nu mi-e frică de doctor!”. Membri voluntari ASMV vor merge mâine la Grădiniţă nr. 51 din Constanța şi le vor arată copiilor de la grupa mică “Mickey Mouse” ce înseamnă actul medical şi ce se întâmplă atunci când merg la medic.
 
“Nu mi-e frică de doctor” este un program care se adresează copiilor de vârstă preşcolară, cu scopul de a reduce, într-un mod ludic, frica copiilor de doctor şi de mediul spitalicesc şi în acelaşi timp, oferă posibilitatea studenţilor la medicină să înveţe mai multe despre pediatrie şi le dă oportunitatea lucrului cu copiii.
 
Tema principală o reprezintă întâlnirea copiilor cu doctorul, aceştia jucând rolul de părinte ce merge cu copilul bolnav (reprezentat de păpuşi, ursuleţi) la doctor. În “sala de aşteptare”, micuţii vor acumula noţiuni despre instrumentarul medical de baza şi despre conduită prezentării la medic. Odată intraţi la consult, fiecare îşi imaginează că ursuleţul lui are o boală, pe care medicul o tratează prescriindu-i medicaţie (bomboane şi sirop).
 
Tot luni, membri ASMV vor merge la Școala nr.18 “Jean Bart” pentru a le prezenta copiilor din clasele I-IV importanța cunoaşterii noţiunilor de prim ajutor. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii