Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:47 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Huiduiţi şi claxonaţi de şoferi Ministrul Transporturilor Alexandru Cuc şi preşedintele CJC Horia Tutuianu, pe Podul vechi Agigea (galerie foto+video)

ro

26 May, 2017 11:52 4635 Marime text


În aceste momente, Alexandru Razvan Cuc, ministrul Transporturilor, împreună cu Marius Horia Tutuianu, preşedintele Consiliului Judetean Constanta, efectuează o vizită de lucru în zona Podului Agigea.


Reeamintim că în noaptea de joi spre vineri s-a reluat circulaţia rutieră pe Podul de la Agigea.
 

„În urma reparaţiilor efectuate în ultima perioadă, anunţăm ca începând din data de 26 mai 2017, ora 00.00, circulaţia pe podul de la Agigea se va desfăşura pe toate cele 4 benzi, fără restricţii”, se arată într-un comunicat al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).



 
Lucrările reluate începând cu data de 12 septembrie 2016 şi finalizate în 30 noiembrie 2016 au constat în finalizarea înlocuirii celor 10 hobane ale podului.
 

„Menţionăm că în perioada 8-25 mai 2017 traficul a fost închis total pentru executarea următoarelor tipuri de lucrări: tensionarea finală a hobanelor, demontarea inelului de pe pilonul central al podului (masa de aproximativ 90 de tone), execuţia rosturilor de dilataţie ale podului, frezarea uzurii aşternute şi înlocuirea acesteia, şi execuţia marcajului rutier”, se mai arată în comunicatul CNAIR.

 
Podul de la Agigea asigură legătura între partea de nord-est şi cea de sud-est a litoralului românesc. Are o lungime de 269,5 m, o lăţime de 14,8 m, iar circulaţia se desfăşoară pe 4 benzi (2 benzi pe sens). Podul este unul hobanat (are cabluri care pornesc în formă de evantai dintr-un pilon şi susţin astfel tablierul podului), a fost dat în folosinţă în anul 1983 şi traversează Canalul Dunăre - Marea Neagră.


 
Podul de la Agigea face parte din grupul celor 4 poduri cu structuri speciale care asigură traversarea principalelor căi rutiere peste Canalul Dunăre - Marea Neagră.

UPDATE 2:

„Partea cea mai grea din lucrare a fost finalizată. Îmi cer scuze participanţilor la trafic care au fost privaţi itimp de două săptămâni de podul de la Agigea, care a fost închis traficului rutier. Pe de altă parte, vreau să subliniez că termenul pe care şi l-a asumat compania a fost respectat şi podul a fost redeschis circulaţiei. Nu vom mai avea probleme legate de închiderea podului. Acest proiect a fost demarat în 2011 şi, după cum vedeţi, a durat şase ani, să ajungem în acest stadiu. Mi se pare inadmisibil și nu se va mai întâmpla așa ceva la minister şi companie. Lucrurile trebuie să meargă foarte bine, să există o colaborare între companie, constructor şi autorităţile locale, pentru a putea preveni toate blocajele care pot apărea. Constructorii trebuie să înțeleagă că este de datoria lor să își respecte termenul asumat. De altfel, acest mesaj a fost transmis şi de primul ministru Grindeanu. Lucurile sunt simple: cine greșește plătește. De asemenea, este important să se respecte și calitatea lucrărilor“, a declarat ministrul transporturilor.
 


UPDATE 1: Şoferii care au trecut pe podul vechi de la Agigea au clasonat şi au huiduit vizitatorii oficiali.



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii