Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:22 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Transporturilor va inventaria toate taxele şi impozitele operatorilor portuari

ro

24 Oct, 2013 18:49 1834 Marime text

La nivelul Ministerului Transporturilor se va face o inventariere a tuturor taxelor plătite de operatorii portuari iar acolo unde aceste taxe se dublează sau se suprapun, ele vor fi eliminate, a anunţat, joi, ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu.

Potrivit acesteia, operatorii portuari gălăţeni s-au plâns de astfel de taxe duble, dar şi de faptul că se pierde timp şi bani din cauza controalelor vamale repetate, la acelaşi transport, care ajunge în diferite porturi dunărene româneşti.

''Am convenit ca Ministerul Transporturilor să facă o inventariere a tuturor taxelor şi impozitelor pe care cei implicaţi în activitate le suportă în momentul acesta. Dacă există taxe care se suprapun, taxe care se dublează la un moment dat, acestea trebuie eliminate. Vom discuta cu Ministerul de Finanţe. Există şi problema aceasta a vămuirii, a controalelor intermediare între porturile româneşti, controale care se fac pe teritoriul României. În tranzitul dintr-un port românesc în alt port românesc, se fac controale vamale, sigur, că pare ceva ciudat, dar asta se întâmplă. Este un aspect care îngreunează, nu numai din punct de vedere financiar activitatea operatorilor, dar şi ca timp. Costă foarte mult aceste manevre, aceste controale. Vom discuta cu Direcţia Generală a Vămilor, cu cei care sunt responsabili în a reglementa acest lucru. Sperăm să găsim înţelegere şi să uşurăm un pic povara pe care operatorii şi transportatorii o au', a spus Mănescu.

Sursa: Capital.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii