Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:17 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Transporturilor și oameni de afaceri din Kazahstan, în Portul Constanța (GALERIE FOTO)

ro

31 Jan, 2024 16:27 785 Marime text
Sursă foto: Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța
  • O delegație kazahă condusă de ministrul Transporturilor al Republicii Kazahstan, Marat Karabayev Karimzhanovich, a vizitat astăzi Portul Constanța.
 
O delegație kazahă condusă de ministrul Transporturilor al Republicii Kazahstan, Marat Karabayev Karimzhanovich, a vizitat astăzi Portul Constanța, transmite un comunicat din partea Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA Constanța.
 
Vizita este organizată de Ministerul român al Transporturilor și Infrastructurii și Ambasada Republicii Kazahstan la București.
 
Înalții oficiali kazahi, însoțiți de Ambasadorul Republicii Kazahstan la București, Excelența Sa, Ali Yerlik Shakirovich, au fost întâmpinați de conducerea CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța și secretarii de stat în cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Bogdan Stelian Mîndrescu și Adrian Foghiș.
 

„Este o deosebită onoare să primim astăzi vizita delegaţiei Ministerului Transporturilor din Kazahstan, condusă de domnul Ministru al Transporturilor Karabayev, însoţită de reprezentanţi ai companiilor kazahe din domeniul transporturilor.
 
În acest nou context geopolitic, Middle Corridor a devenit una din rutele esenţiale pentru conexiunea dintre Asia Centrală, Orientul Îndepărtat şi Europa. Astfel, relaţiile bilaterale dintre Portul Constanţa şi partenerii din Marea Caspică devin esenţiale, cu perspectiva creşterii fluxurilor de mărfuri în ambele direcţii.
 
Sper ca această întâlnire să vă ofere o imagine completă asupra oportunităţilor oferite de Portul Constanţa şi să întărească şi mai mult cooperarea noastră”, a declarat Florin Vizan, directorul general al CN APM SA, în deschiderea evenimentului.

 
După un tur tehnic la bordul navei de protocol Anghel Saligny și o prezentare a portului Constanța, a avut loc o întâlnire de afaceri între reprezentanţi ai companiilor naţionale şi private din Kazahstan specializate în logistică, alături de autorităţi ale Asociaţiei Internaţionale Trans-Caspian International Transport Route - TITR și operatori portuari, firme de transport, furnizori de servicii maritime şi navale din portul Constanța.
 
Împreună, au căutat oportunităţi noi pentru dezvoltarea parteneriatelor comerciale, precum şi pentru accelerarea fluxului de mărfuri pe ruta Marea Caspică - Marea Neagră.
 
Reprezentantul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii a prezentat partenerilor din Kazahstan planurile investiționale pe toate sectoarele de transport, precizând faptul că nevoia de finanțare este de 72,8 miliarde euro pentru ca România să își atingă dezideratul de conectivitate, inclusiv cu Portul Constanța, a încheiat sursa citată.


Citește și:
CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța și-a modificat Statutul!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii